≫ 

Surova poruka Jovana Brakočević: Tražite od nas medalje, a ne možete da budete disciplinovani!

Odbojkašica koja živi u Italiji pita se kako će naši sportisti da se vrate u zemlju ako se narod ponaša neodgovorno

  • 23
Jovana Brakočević Foto: MN press

Jovana Brakočević je opet obratila javnosti u Srbiji novom vrlo oštrom porukom.

Bivša reprezentativka Srbije i dalje je na Apeninima, u zemlji koja je žarište koronavirusa i čija se slika drastično promenila pandemijom, ali prati i šta se dešava u Srbiji.

Jovana Brakočević Foto: Instagram.com/joca2

- Kako je moguće da smo sportska nacija? Da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline? Kako je moguće da zahtevamo uspeh i disciplinu i medalje? Zašto se malo ne ugledamo na sve te silne sportiste i postanemo malo disciplinovani i poslušni.

-Niko nam ne traži da se znojimo, zahtevamo nemoguće od našeg tela, ne trpimo bolove i povrede zbog nekog mogućeg takmičenja i, ako se baš baš sve poklopi, neke moguće medalje - piše u Jovaninoj poruci.

Pogledajte galeriju stravičnih slika iz Italije koja je epicentar korona virusa

Nije joj jasno kako je ljudima toliko teško da budu u svojim domovima…

- Traže da sedimo u kući. Da se pridržavamo pravila dok virus ne prođe. Traže da budemo disciplinovani da nam se zdravstvo ne bi totalno urušilo i ovako je na izdisaju.

- Kako je moguće da smo toliko licemerni i da zahtevamo pobede kada sami nismo spremni da se odreknemo za pobedu cele nacije. Svi smo ponosni kad sportisti naše zemlje donesu kući medalju i pobede. Zašto nam je sad toliko teško da učinimo naše sportiste ponosnim na nas. Pridržavajući se pravila, za bolje sutra.

Sjajna odbojkašica je za kraj imala i poruku da se sutra od sportista ne zahtevaju uspesi, kada ljudi neće da poslušaju ni njihov apel.

- Sportista zna šta je karantin, zna šta je odricanje, zna šta je bol, zna šta je nemogućnost videti voljene. To nam se i sada dešava. Kada ćemo mći da se vratimo u domovinu posle sezona kada se cela domovina tako neodgovorno ponaša?

- Mi živimo za tih par dana, ako imamo sreće par nedelja kod kuće, a osim što nam virus uskraćuje to pravo ove godine, sada ćete to uraditi i vi, naši zemljaci – vašim manjkom odgovornosti. Zato vas molim, kada ovo prođe, ne zahtevajte od sportista medalje i uspehe, donacije i podržavanja, kad niste sposobni da ostanete kod kuće- završila je Jovana Brakočević Kancian.

Video: Srpski reprezentativac se vraća iz Rusije: Koferi su spakovani, čekam let iz Moskve!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    3. april 2020 | 22:06

    Ona je sportista nije vazno koje discipline ali je primer za omladinu a ne karleusa Lazic i ostali kojima se ovde dive.

  • Umpah Pah

    3. april 2020 | 23:13

    Ćuti mala, javljaš se iz najneodgovornije zemlje i soliš pamet ovde sirotinji. Sram te bilo.

  • 🍕

    3. april 2020 | 22:27

    Neka kaže to svima koji rade u marketima i ostalima koji moraju da rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA