≫ 

Njujork zavijen u crno: Umro suvlasnik drugog najskupljeg kluba na svetu

Tužnu vest su objavili Jenkiji

  • 0

Henk Stajnbrener, Foto: Printscreen Youtube

Henk Stajnbrener, suvlasnik jedne od najskupljih svetskih franšiza na svetu - Njujork Jenkisa, preminuo je u utorak.

On je posle duge i teške bolesti preminuo u 63. godini u svom domu u Klirvoteru (Florida).

Henk je bio najstariji sin Džordža Stajnbrenera i uglavnom je radio iza scene, dok se njegov brat Hal vodio kao prvi čovek kluba vrednog ogromnih pet milijardi dolara.

Porodica Stajnbrener je u vlasništvu Jenkisa od 1973. godine i tada je za ovaj klub plaćeno oko devet miliona dolara. Do danas je postao drugi najskuplji klub na svetu uz Dalas Kaubojse.

Jenkiji danas vrede pet milijardi, koliko su krajem prošle godine vredeli Kaubojsi koji se sada procenjuju na oko pet i po milijardi dolara.

- Henk je bio jedinstven i dobrodušan čovek koji je cenio duboke veze sa ljudima koji su mu bili najbliži. Vrlo rano je uključen u organizaciju Jenkija, a ljubav prema sportu i nadmetanju su nastavile da gore tokom čitavog života - navodi se između ostalog u saopštenju porodice.

 

Henk je imao četvoro dece, dve ćerke i dva sina. Podsećanja radi, Henk je bio prepoznatljiv po oštrom jeziku i izjavama kojima je bockao protivnike.

Otud ostaje upamćena tvrdnja da, ako je "ova (američka) nacija, nacija Red Soksa, onda je univerzum Njujork Jenkisa". Ovaj klub je do sada kroz svoju istoriju u MLB ligi, osvojio 27 titula prvaka države.

Video: Umro Radomir Antić

(Tekegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA