≫ 

Samo pogledajte Srbe koji igraju po elitnim klubovima: Đerona sprema recept za spas srpskog rukometa

Misli da može da pokrene srpski rukomet sa mrtve tačke

  • 1
Toni Đerona Foto: Printscreen Youtube

Novi selektor rukometaša Srbije Toni Đerona kaže da veruje u potencijal naše selekcije jer, kako kaže, samo treba pogledati najbolje timove Evrope.

U njima bitne uloge igraju srpski igrači, iako već godinama Orlovi pod grbom Srbije na velikim takmičenjima ne mogu da urade ništa.

Četrdeset sedmogodišnjem Špancu će stoga prvi zadatak biti da se upozna i sa domaćim snagama koje su na raspolaganju.

- Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gde sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih - rekao je Đerona za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Kao što smo pre nekoliko dana pisali, on se tokom svoje karijere često ukrštao sa Srbima poput Škrbića, Nenadića, Stanića, svog prethodnika Peruničića...

- Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene kao mladom trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već neverovatan igrač.

Toni Đerona Foto: RSS

- Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Posle 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Kao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvezdama srpskog rukometa - kaže Đerona.

Španac rođen u Kataloniji je pred dolazak na klupu Srbije bio i selektor Tunisa, a trenirao je i francuski Šartr.

- Moj angažman biće 100%. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartru, pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. U vremenu smo kada sve utakmice možete pratiti uz pomoć novih tehnologija. Kada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u celosti - istakao je Španac.

Novi selektor Orlova veruje da će našoj ekipi moći da pomognu seminari, sastanci trenera i prevashodno razmena iskustava.

- Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo napred. Reprezentacija je sastavljena od igrača, i naša misija je da im pomognemo da ostvare svoj maksimalni potencijal u klubovima. Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Kao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina - kazao je Đerona.

Video: Rukometš Srbije posle odluke da selekcija neće igrati na SP

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svojta

    15. maj 2020 | 22:43

    Da li je moguce da ce stranci vise srca dati za nas sport nego nasi domaci treneri-selektori ili je pak nesto drugo u pitanju? Zasto nemamo iole kvalitetne reprezentacije u rukometu,fudbalu pa da kazemo i kosarci donekle(favoriti na svetskom),s obzirom kad pogledamo gde svi ti igraci igraju. Poglesajte fudbalske reprezentativce u svojim klubovima,kidaju,osvajaju...Mnogo je tuzno sto je sve to tako...Mozemo biti sila u svemu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA