≫ 

Najbolji igrač Evrope se vraća u reprezentaciju Srbije

Petar Nenadić je izjavio da je konačno došlo do pravih promena u srpskom rukometu

  • 2
RK Vardar, RK Vesprem

Foto: AP/Tanjug

Zvanično najbolji rukometaš Evrope Petar Nenadić potvrdio je za B92.net da se vraća u reprezentaciju Srbije.

On nije u reprezentaciji Srbije pd EP 2018, jer  tada u Zagrebu  najavio odlazak posle prvenstva Evrope u kojem je bilo svega i svačega, a kulminacija je bio sukob Dragana Škrbića i tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića pred igračima.

Međutim, sada se situacija promenila.

- Ukoliko budem u planovima i viziji selektora odazvaću se - rekao je Nenadić na početku razgovora za B92.net.

A Đerona je baš najavio da bi voleo da vidi Nenadića, koga zna još i dok su bili zajedno u Barseloni, kao predvodnika novih "Orlova",

- Fizički se osećam dobro. Nemam toliko godina da sam pri kraju karijere i ako se uklapam rado ću biti na raspolaganju. Da li dve ili još tri godine, dokle god budem mogao. Konačno da je došlo da je pravih promena.

- U razmisljanju, svemu generalno, biće nova filozofija rukometa. Ipak, možemo da pričamo i bude krasno, ali ako se to što je Đerona zacrtao ne ispuni, nemamo ništa od toga- rekao je Nenadić.

Podsetimo, srpski rukometaš Petar Nenadić proglašen je za najboljeg igrača u 2019. godini od strane Evropske rukometne federacije (EHF).

Nenadić je pobedio u jakoj konkurenciji, ispred braće Karabatić, Danca Mikela Hansena, golmana Arpada Šterbika, hrvata Luke Cindrića, Igora Karačiča...

Video: Veselin Vuković o tome da li su Orlovima odsečena krila i slučaj Petra Nenadića

(Telegraf.rs/B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SANDZAK AiRLiNES

    18. maj 2020 | 22:56

    Ne bi ti meni zaigrao ni za RK iz Trestenika !!!!!

  • NekoKo

    19. maj 2020 | 01:09

    Srpski rukomet je dno dna, poput fudbala uz opasku da su ipak ponekada i imali vanserisjke rezultate za razilku od fudbal koji je apsolutno prvi na listi za svođenje na materski nivo. Rukomet je u principu već na amaterskom nivou. Dovoljno je pogledati samo jedan rukometni meč domaćeg prvenstva i to uporediti sa mečevima iz neke nekom prosečne evropske lige. Rokometaši iz naših liga čak ni vizuelno ne deluju kao napredniji rekreativci, a kamoli kao profesionalni sportisti. Neke debeljuce i predinfarktni slučajevi. Što se tiče ovih koji igraju i inostranstvu u jakim ligama, boluju od bolesti koja je zahvatila naš rukomet odavno - a zove se seljana. Neopisiva je to količina agresivnih siledžija, elementarno neotesanih i do bola sujetnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA