≫ 

Aktuelni prvak Evrope spasen bankrota, stvara se novi "drim tim"

Rukometni klub Vardar preuzeće bivši vlasnik

  • 0
RK Vardar Foto: AP/Tanjug

Dvostruki prvak Evrope u samo tri sezone, rukometni klub Vardar iz Skoplja bio je pred gašenjem.

Igračima su plate kasnile po pola godine, zbog čega su preživljavali sa po 300 evra mesečno. To je pokrenulo egzodus iz kluba, u sklopu kojeg je nakon sedam godina otišao i tvorac čuda, ruski vlasnik Sergej Samsonenko.

Od njega je Vardar preuzeo povratnik Mihajlo Mihajlovski, koji je Rusu 2013. predao klub. Pod novim-starim gazdom klub će dobiti dodatak imenu.

- U poslednjoj smo fazi preuzimanja kluba od Sergeja Samsonenka, a zatim ćemo pristupiti registraciji novog subjekta koji će imati i dodatak u imenu i zvat će se Vardar 1961. -, rekao je Mihajlovski u razgovoru za televiziju Telma.

Mihajlovski je dakle u klubu bio do 2013. kada je Vardar preuzeo ruski tajkun. Mihajlovski je tada izabran za počasnog predsednika kluba, a potom i za predsednika regionalne SEHA lige. Sada se ponovo vraća na čelo Vardara.

RK Vardar Foto: AP/Tanjug

- Naš cilj je izgraditi ekipu koja može doći do četvrtfinala Lige šampiona, možda i do Fajnal foura. Želim snažnu ekipu za SEHA ligu i dvostruku krunu u Makedoniji - rekao je Mihajlovski dodavši kako će ekipu sponzorirati nekoliko kompanija:

- Želim da klub zadrži renome dvostrukog evropskog prvaka.

Vardar je u poslednje tri sezone dva puta osvojio titulu Lige šampiona. U sezoni 2016./2017. u finalu je pobedio PSŽ, a prošle sezone Vesprem. Međutim, ove sezone neće braniti naslov nakon što je EHF odredio da će na Fajnal Foru u decembru nastupiti Barselona, Vesprem, PSŽ i Kil.

Od šampionske ekipe u klubu su ostali kapiten Stojanče Stoilov, Ivan Čupić, Timur Dibirov, Kristijan Disinger i Gleb Kalaraš. Novi investitor je potvrdio i dolazak francuskog golmana Robina Cantegrela, a pregovara se i s mladim makedonskim reprezentativcem Nenadom Kosteskim iz Zagreba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA