≫ 

Tuga u Dalmaciji: Preminuo mladi hrvatski dizač tegova

Silvio Bjelić je bio najperspektivniji dizač tegova u Hrvatskoj

  • 2
Silvio Bijelić Printskrin: Youtube

Silvio Bijelić, 27-godišnji hrvatski dizač tegova i vlasnik državnog rekorda, preminuo je u snu.

Vest je potvrdio i savez, a njegov trener Boris Čavka izjavio je za Dalmatinski portal kako se tačan uzrok smrti još uvek ne zna.

Bijelić je uz braću Musić bio najbolji i najperspektivniji dizač tegova u Hrvatskoj, a u svojoj kolekciji je držao čak pet državnih rekorda.

Rođen i odrastao u Solinu, postao je poznat kao njegov "dobri duh", nasmejana osoba koja je sa svojih 190 centimetara visine i 140 kilograma težine bio pitoma i draga osoba. Nesreća je posebno pogodila njegove prijatelje, komšije i sugrađane koji su zatrpali društvene mreže dirljivim oproštajnim porukama.

Najveći uspjeh u karijeri bilo mu je treće mesto na kadetskom Evropskom prvenstvu, dok je u seniorskoj konkurenciji bio osmi na svetu.

U nekoliko navrata je govorio o tome kako je nemoguće živeti od tog sporta, pa se uz donacije i sponzora morao snalaziti i raditi kako bi mogao finansirati svoju karijeru.

Video: Devojka od 55 kg podigla iz čučnja 255 i oborila rekord

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA