≫ 

Vaterpolo klub iz Niša razočaran poništavanjem sezone: Sportisti su najveći gubitnici

VK Nais smatra da je trebalo da se učini minimalni napor i da se prvenstvo privede kraju

  • 4
Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Odluka Vaterpolo saveza Srbije da se elitna prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji prekinu bez utvrđivanja konačnog plasmana, razočarala je Vaterpolo klub Nais iz Niša koji je reagovao saopštenjem.

Klub sa čairskog bazena navodi da je "čitava jedna sezona bačena u vodu, a najveći gubitnici su naravno sami sportisti".

U saopštenju Vaterpolo saveza Srbije, koje je potpisao predsednik Viktor Jelenić, obavešteni su klubovi da ove sezone neće biti šampiona Srbije. Iz niškog kluba odgovorili su saopštenjem na svom sajtu u kom navode da smatraju da, "uprkos vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom, mogao je biti uložen dodatni napor i pronađena mogućnost da se takmičenje nastavi, prvenstvo privede kraju i sezona učini regularnom".

Kao što su neki drugi sportovi pronašli model za nastavak takmičenja, ubeđeni smo da je to moglo da se uradi i u vaterpolu. Čitava jedna sezona bačena je u vodu, a najveći gubitnici su naravno sami sportisti. U vaterpolo sezoni 2019/20 pobednik je na našu veliku žalost Kovid19, a da li je samo on, vreme će pokazati? - pitaju se u Naisu.

Pošto će, prema najavama iz Sportskog centra "Čair", bazen za kupaće i sporiste biti otvoren 1. juna, Vaterpolo klub Nais će nastaviti sa pripremama na bazenu.

- Nais će se vredno pripremati kako za najavljenu letnju vaterpolo ligu, tako i za predstojeće turnirske utakmice koje će se eventualno odigravati u pripremnom periodu, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti, kako naše verne navijače, tako i kompletnu sportsku javnost, a sve u cilju priprema za novu sezonu 2020/2021 koju željno iščekujemo - navode iz niškog kluba.

U saopštenju u kom ističu da se ne slažu sa svojim savezom, Vaterpolo klub Nais se zahvalio gradskim strukturama "koje su prepoznale interes ulaganja u sport i sportske organizacije i u vreme pandemije obezbedile nesmetano finansiranje sportskih organizacija pa tako i našeg kluba".

(Telegraf.rs/Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    31. maj 2020 | 09:31

    Fudbaleri mogu,a vaterpolisti ne mogu da nastave sa prvenstvom. To je van svake pameti.

  • Vojvodjanin

    31. maj 2020 | 07:51

    👍

  • Rola 54

    31. maj 2020 | 16:42

    Sve je to normalno gde Zvezda prva igra se dalje gde nije i gde ispada kao u rukometu prvenstvo se poništava. Sada me čude ovi mandovi nimalo ih nije sramota nekom bi pocrveneo obraz a oni slave jer očito obraza nemaju pokušavaju da nas prave budalama a u stvari od njih veće nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA