≫ 

Preležao koronu, umro na treningu: Mađarski sport zavijen u crno zbog smrti reprezentativca

Bendeguz Tot imao je samo 22 godine

  • 2
bendeguz tot

Foto: youtube/ESMTK Birkózó Szakosztály

Mađarski sport zadesila je tužna vest: preminuo je rvač Bendeguz Tot (22).

Mađarski mediji pišu da je Totu pozlilo dok je napolju trenirao sa svojim klubom, nije pomogla ni brza intervencija hitne pomoći, ni napori lekara u bolnici da povrate rvača u život.

Bendeguz Tot bio je jedan od najperspektivnijih rvača u Mađarskoj, pokupio je dve srebrne evropske medalje u mlađim kategorijama, kao i dva svetska srebra, a pravi izazovi i uzlet tek su ga čekali u seniorskoj konkurenciji.

Njegov otac Jozef Tot otkrio je tamošnjim medijima da se Bendeguz uspešno izlečio od korona virusa.

- Pošto je imao simptome koji sugerisali na koronavirus, dve nedelje je bio u karantinu. Bolest je nestala i u martu je u društvu nekoliko sportista dao krvnu plazmu jer smo sumnjali da je imao infekciju virusa COVID-19. Prvi test je bio pozitivan, a potom su dva bila bila negativna  -  rekao je dodao je otac sportiste, neutešan u bolu zbog smrti sina.

- Ne želimo da verujemo da više nije sa nama. Nije bilo nikakvih naznaka da mu se tako mladom mogla dogoditi ovakva tragedija. Dok je na treningu sedeo na leđima jednog od svojih klupskih kolega, pozlilo mu je se, mišići su mu bili opušteni. Svi su se angažovali da mu pomognu, učinili su sve što su mogli kako bi spasili mog sina, ali nažalost nisu uspeli - rekao je Tot senior.

Uzrok smrti mladog rvača još nije utvrđen.

Video: Umro je sam, bez porodice i prijatelja: Mijatović tužan zbog smrti čoveka koji mu je bio kao otac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA