Udovičić branio penale klincima, pa donirao opremu Radničkom iz Kovina

Sajam organizuju Ministarstva omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Sportski savez Vršca i lokalna samouprava

  • 0

Foto: MOS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo jer je njegov kabinet organizovao više od 20 malih sajmova sporta u različitim gradovima Srbije.

- To su mesta gde deca i mladi mogu da se upoznaju sa različitim sportskim veštinama koje im prezentuju sportisti. Cilj ovakve manifestacije je privući sve naše građane, posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji - rekao je Udovičić.

Foto: MOS

Prema njegovim rečima, ovo je istovremeno i preduslov zdravlja, ali i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata naše zemlje. Udovičić je zatim posetio FK "Radnički" iz Kovina i obradovao sportiste novom sportskom opremom.

- Danas smo došli u opštinu Kovin da otvoreno razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima i da se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi, da čujemo od trenera i sportista u kojim uslovima se odvijaju treninzi i da zajedno dođemo do najboljih rešenja kako da unapredimo njihov rad - istakao je Udovičić.

Podsetio je da se podsticaj Ministarstva ogleda pre svega u tome da lokalnim klubovima donira opremu i tako ih podrži na putu ka ciljevima, a iskoristio je posetu fudbalerima da stane na gol i okuša se u ulozi golmana bar nakratko.

Foto: MOS

Video: Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice Vojvodina - Javor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA