≫ 

Atanasijević o bolnici i lečenju od korona virusa: Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije

Korektor Srbije kaže da je više brinuo za ljude oko sebe

  • 1
Aleksandar Atanasijević Foto: Marko Jovanović

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević otkrio je da je upravo on bio nulti pacijent korona virusa u odbojkaškoj reprezentaciji "Plavih".

On je gostujući u programu televizije PRVA podsetio da je bio dva meseca u Italiji i to tokom najveće krize, te da je došao u Srbiju sa negativnim testom kako bi izbegao karantin.

Međutim, posle petnaest, dvadeset dana se probudio jednog jutra i osetio prve simptome koji nisu slutili na dobro.

- Odlazim na Infetktivnu kliniku u Beogradu, testiram se i bio sam pozitivan. Nekoliko dana sam bio na klinici, posle toga na kućnom lečenju. Za nekoliko dana mi prolazi karantin i imaću konačno priliku da izađem iz kuće i da se vratim normalnom životu - rekao je Atanasijević.

Popularni "Bata" je sada istakao da se oseća bolje, kao i oni koji su sa njim bili u kontaktu. Svestan je da je u našoj zemlji "pokupio" virus, a kasnije se ispostavilo da su i saigrači Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Dražen Luburić zaraženi.

- O njima brineš više nego o sebi. Bio sam u kontaktu sa njima. Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije. Od mene je krenulo sve. Oni su bili na Infektivnoj klinici odakle su pušteni posle nekoliko dana - kaže Atanasijević.

On je pre dva meseca imao operaciju kolena u Italiji, posle čega je dobio upalu pluća u sklopu komplikacija posle hirurške intervencije.

- Sve je to prošlo posle desetak dana i upravo iz tog nekog straha sam na prve simptome reagovao, nisam želeo da rizikujem. Sledeći test je u petak. Nadam se da ću biti drugi put negativan - rekao je Atanasijević.

Video: Atanasijević o situaciji u Peruđi: Mere su neviđene zbog severa Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA