≫ 

Zvezda čuva niz od tri godine bez poraza protiv Partizana, crno-beli ispustili šansu za pobedu

Remi je ovaj put bio "po meri" Zvezde

  • 1
Ragbi Crvena zvezda - Partizan Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Nakon brojnih odlaganja prouzrokovanih pandemijom korona virusa, proteklog vikenda startovala je Super Liga Srbije u ragbiju 13.

Početak je obeležio novi večiti derbi u kojem su Crvena zvezda i Partizan igrali nerešeno 24:24, pa je posle po malo iznenađujuće pobede u preostalom meču 1. kola protiv imenjaka iz Niša (30:16), rani lider šampionata - novobeogradski Radnički.

Dupli program na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari nije razočarao ljubitelje ragbija. Kao što se očekivalo posle dva tesna ovosezonska večita derbija, Partizan je ozbiljno parirao aktuelnom prvaku, ali trogodišnja serija Zvezde bez poraza u regionalnim okvirima nije okončana.

U utakmici punoj preokreta imali su crno-beli šansu da prekinu dominaciju najvećeg rivala. Pri vođstvu 24:18 na dva minuta pre kraja, reprezentativac Srbije Dragan Jovanović postigao je esej, koji je zbog prethodno odigranog pasa unapred autoritativni sudija Vladan Kikanović poništio.

Kazna je usledila već u sledećem napadu, kada je Zvezda esejem i pretvaranjem stigla do izjednačenja. Na kraju je i sreća bila uz Partizan pošto su crveno-beli imali šut za pobedu. Ipak, kaznu sa 50 metara Vojislav Dedić nije uspeo da pretvori.

Podela bodova u večitom derbiju otvorila je vrata Radničkom sa Novog Beograda da bude lider na startu nacionalnog prvenstva. Tim koji je kroz kvalifikacije izborio igranje u eliti ove sezone, iznenadio je duelu sa niškim Radničkim, pobedom od 30:16.

Video: Uf, ovo boli! Ragbista zaradio bizarnu povredu, kroz rupu ispod usne izlazi voda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA