≫ 

Šoštar ne odustaje od Partizana, zakazao sednicu "svog" Upravnog odbora

Smenjeni predsednik nastavlja da se bori da vrati klub u svoje ruke

  • 5
Aleksandar Šoštar i Aleksandar Avramović Foto: MN Press

Vaterpolo klub Partizan je najuspešniji sportski kolektiv u Srbiji i to bez premca. Klub koji ima dvadeset i devet titula prvaka države (Bivše jugoslavije i Srbije) i dvadeset i šest nacionalnih Kupova, a ono što je najvažnije čak SEDAM puta je bio šampion Evrope, što je uz zagrebačku Mladost najviše u istoriji ovog sporta.

Aleksandar Šoštar smenjeni predsednik kluba sve vreme tvrdi da je Skupština održana protiv normativnih akata, pa će biti zanimljivo kako će da reaguju sportski radnici koji su sada u Partizanu.

Tada je održana Skupština kluba, kojom je predsedavao Šoštar, ali pošto nije bilo kvoruma, on je prekinuo sednicu. Međutim, "pučisti" (da ih tako nazovemo) nastavili su sednicu i smenili Šoštara.

Klub sada vode Tatijana Rakas, Mirko Bradajić i golman Denis Šefik, ali je Šoštar tražio intervenciju nadležnih organa, koji su zaključili da je nastavljena sednica nelegalna. Ipak, ova ekipa nastavila je da vodi klub, a Šoštar je u više javnih istupa isticao da vode klub u propast, da neće više biti igrača za prvi tim...

Video: Direktorka VK Partizan Tatjana Rakas: Kako je klub došao do 6 miliona Evra duga

Sa druge strane, njemu je odgovoreno da je ostavio višemilionski dug u klubu.

Uglavnom, Šoštar je za utorak zakazao sednicu "svog" Upravnog odbora sa ciljem da se analizira stanje u klubu, pronađu modeli upravljanja klubom i stabilizacija, a verovatno će biti zakazana nova sednica Skupštine.

Aleksandar Šoštar Dug je narastao do 6 miliona evra, dok je Šoštar bio predsednik Foto: MN Press

Podsetimo, od 2011. i osvajanja poslednje titule prvaka Evrope klub je počeo da ponire da se urušava, da bi 2016. dospeo u blokadu računa koja traje i danas. Dug je preko 6 miliona evra u šta spadaju računi za struju, vodu kao i nekadašnji dugovi prema bivšim igračima.

Međutim, od 2011. i osvajanja poslednje titule prvaka Evrope klub je počeo da ponire da se urušava, da bi 2016. dospeo u blokadu računa koja traje i danas. Dug je preko 6 miliona evra u šta spadaju računi za struju, vodu kao i nekadašnji dugovi prema bivšim igračima.

Stvar je kulminirala pre nekoliko dana kada je na Skupštini smenjen Aleksandar Šoštar bivši as i predsednik kluba. Nakon nekoliko dana još trojica igrača su otišla iz kluba tačnije dobila su ispisnice.

Video: Novi predsednik Partizana Mirko Bradajić otkrio da je klub iz godine u godinu dobija sve manje para

Ko je napravio šest miliona evra duga?

Direktorka VK Partizan Tatjana Rakas je opširno ispričala šta se sve dešavalo proteklih godina.

- Od juna 2016 klub je u neprekidnoj blokadi, u prvom redu poreski dugovi, EPS i poverioci - kaže Rakas.

Vaterpolo klub Partizan Foto: MN press

Na pitanje zašto nije plaćano to, odgovara:

- Te 2011. godine kada je osvojena titula prvaka Evrope nastaje taj slom. Tada je Partizan imao 1,7 miliona evra prihoda koji je naplaćen, i u godinama koje su sledile je napravljen je dug.

- Troškovi klub nisu pratili mogućnosti i oni su se umnožili - ističe direktorka, koja je u klubu od 2016.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. jun 2020 | 01:10

    E, ako ce Tatjana Rakas da spasava VK Partizan onda je nesto opasno trulo u nasoj drzavi....

  • Grobar

    30. jun 2020 | 02:11

    A sta bi sa onim astronomskim dugom Fk Zvezde koji je iznosio cak 45 mil eura pre 3 -4 god kada su i reflektori bili pogaseni zbog dugova Epsu a o porezu da i ne govorimo. Ko je to i cijim novcem platio ?

  • hmmm

    30. jun 2020 | 07:55

    Ovaj čovek je neunistiv, sklonite čoveka koji sistematski uništava srpski klupski vaterpolo, a time i reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA