≫ 

Ko je najskuplji sportista u istoriji: Zaradiće više nego Džordan i Kobi zajedno u karijeri

Kvoterbek Kanzas Sitija ima 450 miliona razloga za zadovoljstvo

  • 3
Patrik Mahoms, Britani Metjuz Mahoms u ljubavnom zanosu; Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

Patrik Mahoms, sjajni kvoterbek NFL šampiona Kanzas Siti Čifsa, dogovorio je sa ovom franšizom novi desetogodišnji ugovor koji će ga učiniti najplaćenijim sporitstom u istoriji.

Ofanzivni vođa "Poglavica" će do 2031. godine zaraditi čak 450 miliona dolara što je više nego što su recimo Majkl Džordan i Kobi Brajant zajedno zaradili u karijeri u NBA ligi.

Primera radi, najveći košarkaš svih vremena Džordan je za 15 sezona u Bulsima i Vizardsima zaradio ukupno negde oko 93 miliona dolara što je suma koju će Mahoms pokupiti za dve sezone.

Iako ima tek 24 godine i samo dve profesionalne sezone u NFL-u iza sebe, Mahoms je po mnogima trenutno najbolji igrač u američkom fudbalu.

U svojoj prvoj celoj NFL sezoni osvojio je MVP nagradu i stigao do finala konferencije 2019. godine, da bi potom u drugoj odveo Čifse do samog kraja, do šampionskog prstena, uz nagradu za najkorisnijeg igrača Superboula.

Patrik je, inače, sin nekadašnjeg američkog profesionalnog bejzbol igrača, bacača Pata Mahomsa seniora.

Prvobitno je na koledžu u Teksasu pored američkog fudbala igrao i bejzbol, ali je posle prve godine odlučio da se fokusira na nacionalni sport u kome je odmah postao prava zvezda u usponu.

 
 
 
View this post on Instagram
Yes i look cray!! But love my little family!!! God is great!! #blessedA post shared by Randi Mahomes (@randimahomes) on

Mahoms je na koledžu u prvoj sezoni oborio nekoliko rekorda poput bačenih jardi (preko 5.000) i tačdauna (53). Draftovan je 2017. od strane Kanzasa kao deseti pik, a prvu sezonu je proveo kao rezerva Aleksu Smitu.

Nakon što je ovaj drugi poslat u Vašington, Mahoms je postao starter i već u prvoj sezoni ponovio koledž uspeh kada je bacio preko 5.000 jardi i 50 tačdauna, što pre toga niko nije uspeo (da ima identičan učinak u prvoj sezoni i na koledžu i u profesionalnoj karijeri).

Patrik Mahoms Foto: AP/Tanjug

Patrik Mahoms je skoro osam godina u vezi sa Britani Metjuz, koja redovno navija iz publike dok on igra. Oboje su iz Vajthausa u Teksasu, gde su završili srednju školu, a počeli su da se zabavljaju kada je on bio druga, a ona prva godina i od tada su u skladnoj vezi.

Prošle godine su kupili kuću od 2 miliona dolara u kojoj žive sa svojim psima.

Patrick Mahomes Mahoms i Britni; Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Zanimljivo da je svojevremeno Mahoms kao tinejdžer razmišljao i o prestanku bavljenja američkim fudbalom. Srećom, na vreme se umešala njegova majka Rendi Martin.

Tokom rane faze srednje škole, prišao mi je jednom prilikom i rekao da želi da prestane sa fudbalom. Odgovorila sam mu da će se kajati ukoliko to učini - otkrila je gospođa Martin.

I ko zna šta bi bilo s njim da je istrajao u nameri tada, kao mlada usijana glava.

Jedno je samo sigurno, ne bi potpisao unosan ugovor i postao najplaćeniji sportista na svetu za koga sada znaju i oni kojima se NFL iz nekog razloga ne dopada.

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    7. jul 2020 | 13:24

    Flojd Mejveder je zaradio 600 miliona od maja 2015 do avgusta 2017 tj manje od 2 i po godine u borbama sa Pakjaom i Konorom. A od 2010 je zaradio milijardu dolara ukupno.

  • V5

    7. jul 2020 | 14:44

    I tata bi sine...

  • Ace

    7. jul 2020 | 16:33

    Nadam se da ce se ove godine odrzati sezona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA