≫ 

Najbizarnija navijačka podrška u doba korone: Ovakav perfomans ne želi niko na stadionu

Da li je budućnost 22. veka već počela?

  • 0
Roboti u Japanu Printskrin: Youtube

Navijači kojima je zabranjeno da prisustvuju stadionima tokom pandemije korona virusa gledali su s mešavinom divljenja i strepnje dok je više od 20 plesačkih robota snimljeno kako plešu i navijaju u nizu na ogromnom praznom stadionu.

Humanoidni robot po imenu Peper i set četvoronožnih botova zvanih Spot zamenili su pristalice na Fukuoka Domeu kapaciteta 40 000 ljudi u Japanu, izvodeći niz poteza u sinhronizaciji sa borbenom pesmom koju obično prate fanovi prije bejzboll utakmica Fukuoka SoftBank Havks-a.

Roboti su stajali na podijumu, nosili Havks-ove kapice i zastave, mahali rukama i tapkali nogama vremenom ispred pobede nad Havks-om 4-3 Nippon Professional Baseball.

- Upoznajte naše buduće nadmoćne robote", upozorio je jedan gledalac, dok je drugi rekao: "Jedna od najluđih stvari kojima sam svedočio."

Spot je napravljen od strane Boston Dinamiks, kompanije čiji su robotski psi postali viralni kada su prvi put primećeni da primoravaju ljude da održavaju socijalnu distancu u Singapuru, pošto se epidemija koronavirusa proširila u aprilu.

Psi, koji teže oko 62 kilograma i koji su dovedeni da "ožive u igri u novom stilu zbog širenja korona virusnih infekcija", prema timu, nikada nisu korišćeni u bilo kojem drugom sportskom okruženju.

Oni su tokom igre manje aktivni od humanoida koji je programiran da u uspešnim trenucima za tim udara u „entuzijastičnu poziciju čoveka topline“.

Video: A mislili ste da Transformersi ne postoje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA