Kragujevac ponovo ima Superligaša u rukometu

Kragujevčanke ponovo u eliti

  • 1
ŽRK Radnički Kragujevac

Printskrin: Youtube

Rukometni klub Radnički, jedan od najmlađih klubova u srpskom rukometu, postavio je visoke ciljeve, koji su poznavaocima prilika delovali nerealno i previše optimistički. Nakon samo četiri godine postojanja, klub iz srca Šumadije ima razloga za slavlje.

Naime, ženska ekipa Rukometnog kluba Radnički je promovisana u novog člana elite srpskog rukometa, a njihove kolege iz muškog tima očekuje baraž utakmica, kako bi pokazali gde im je trenutno mesto.

- Iako smo na početku godine nedvosmisleno postavili cilj ulazak u Superligu, odigrali jesenji deo sezone na vrhunskom nivou, bez poraza, a zatim u istom stilu nastavili prvenstvo, epidemija koronavirusa nam nije dozvolila da onako kako smo želeli, na samom terenu, trijumfalno ostvarimo i obeležimo ulazak u najviši rang. Sjajno smo odigrali 14 utakmica, dali priliku mladim igračicama i nošeni podrškom sa tribina dokazali da nam je mesto u eliti.

- Ova odluka je došla za zelenim stolom, ali imamo satisfakciju da smo rezultatski, prednošću od pet bodova prilikom prekida prvenstva, apsolutno zaslužili da se nađemo u Superligi, jasan je sportski direktor RK Radnički Stavro Rašković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA