"Umalo da završim na Golom otoku zbog tebe": Kako su generali iz Partizana uzalud čekali Bobu Kovača

Anegdota iz 1986. o transferu u mostarski klub, iako je sve bilo spremno za potpis u Humskoj

  • 2
Slobodan Boba Kovač Foto: Nikola Tomić

Slobodan Kovač je veliku trenersku i igračku karijeru u odbojci izgradio bez odskočne daske u Crvenoj zvezdi i Partizanu, iako je bilo povezanosti sa ova dva kluba.

Navijački, Boba nikada nije bio "zagrižen", ali je imao simpatije za Crvenu zvezdu, a malo je nedostajalo da ga 1986. put navede u Partizan.

Tada je Željko Bulatović imao ulogu u potencijalnom transferu koji se nije ostvario, o čemu je Kovač govorio za Telegraf u velikom intervjuu.

Od 1984. do 1986. godine, Boba je igrao za Kolubaru iz Lazarevca, a onda je prešao u mostarski Student Vazduhoplovstvo, iako su ga čelnici Sportskog društva Partizan čekali u prostorijama kluba u Humskoj.

- Da se razumemo, u moje vreme Zvezda nije bila ništa specijalno, posle toga je postala dobra, ali sam već bio u inostranstvu i nisam imao nameru da se vraćam. Kad si mali i u malom mestu, navijaš za Zvezdu ili Partizan. U Lazarevcu je bilo puno partizanovaca, što bivših, što budućih, tako da je Željko Bulatović, asistent Zorana Terzića, sada trener Dinama iz Moskve, otišao sa Partizanom na turnir u Solun, i tada mi je kupio patike "Onitsuka Tiger", pojam za to vreme, kod nas ih nema - ispričao je Boba.

Video: Slobodan Kovač: Naljutio sam generale u Partizanu jer nisam potpisao ugovor

- Doneo mi je te patike i trebalo je da odem da potpišem za njih, on kaže "ja te čekam i dalje na Slaviji". Nije bilo kao danas, automobilom, sa autobuske se ide gore, jer je trebalo da me vodi na Partizanov stadion da potpišem. Partizan su vodili neki generali, kaže on sa naglaskom onim kraljevačkim, "batee, ja zamalo da završim na Golom otoku zbog tebe".

Tada je ipak prevagnula ponuda iz Mostara, koji je bio lepa odskočna daska za budućnost i Vojvodinu.

- Baš iz tog razloga, došli su ovi iz Mostara, pokupili me i odveli u Mostar, umesto da završim u Partizanu, završio sam u Mostaru. To je bio razlog više nego Zvezda, gledano sportski, jer Zvezda je poslednjih 20-ak godina bila važan šraf u odbojci kod nas. U moje vreme, ne.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Davide Kovac (@davidekovac99) on

Zanimljivo je da je Bobin sin Davide ipak zaigrao za Partizan, pa su crno-beli ipak u jednom trenutku imali pojačanje iz sada već čuvene odbojkaške porodice.

O njegovom talentu, plakanju sa Ivanom Miljkovićem i brojnim drugim anegdotama, Boba je govorio u velikom intervjuu za Telegraf.

Video: Najluđe ribolovačke anegdote Bobe Kovača: Upecao sam ptice, to je za Ginisa

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    20. jul 2020 | 20:22

    A sto ne pisete malo o udbasima iz cz,i te price su zanimljive...

  • Smederevac

    10. septembar 2020 | 15:40

    Cuj ovo -otisao u Mostar a ne u Partizan -zato nikada i neces u OS .Samo da znas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA