≫ 

Bivši najbolji vaterpolista sveta novi trener Primorca

Sandro Sukno bio je pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske, a sada je dobio samostalan posao

  • 1
Olimpijada, vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji hrvatski vaterpolista Sandro Sukno (30) i zvanično je postao trener Primorca iz Kotora.

Sukno je nakon završetka igračke karijere bio pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske Ivice Tucaka. U toj ulozi je odradio dva velika takmičenja, prošlogodišnje Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo u Budimpešti početkom 2020. godine.

Podsetimo, kapiten Hrvatske Sandro Sukno je da zbog zdravstvenih problema u 29. godini završi igračku karijeru 2019. godine.

Angažman u Primorcu biće njegov prvi samostalni posao, prenosi Hina.

Bivši najbolji igrač sveta, od ranije je bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen nakon što je bivši kapiten crnogorske reprezentacije Mlađan Janović postao predsednik kluba, a njegov saigrač iz nacionalnog tima Antonio Petrović sportski direktor.

- Predvođeni Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje da se vrati na stare staze, kada je pre desetak godina bio i prvak Evrope. Mislim da su igrači jako talentovani, ali nažalost nisu imali uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bismo mogli da organizujemo celu strukturu kluba i krenuti s ozbiljnim radom - rekao je Sukno.

Primorac iz Kotora, koji je osnovan 1922. godine, najveći uspeh u istoriji ostvario je 2009. godine kad je u Rijeci postao prvak Evrope pobedivši Pro Reko u finalu nakon produžetaka sa 8:7.

Video: Prlainović: Zajedno smo osvojili sve, sada igramo finale svih finala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA