Biciklista sa 80 km/h preleteo ogradu, život mu visi o koncu: Detalji strašne nesreće u Poljskoj

Čovek koji je izazvao incident je diskvalifikovan

  • 3
Foto: Printscreen Twitter

Doktorka Barbara Jeršina koja je bila jedna od prvih na licu mesta strašne povrede bicikliste Fabija Jakobsena kaže da je on u vrlo teškom stanju

Fabio koji vozi za DQS je doživeo tešku nesreću kada ga je u reklame i preko ograde staze, pri brzini od 80 kilometara na čas, gurnuo holandski zemljak Dilan Gronevegen (Džambo-Visma).

Dvadeset trogodišnji Jakobsen je preleteo ogradu, žestoko pokupio fotografa koji je bio odmah pored staze na cilju i isprevrtao se.

Njegov pad je izazvao lančani incident u kom je više biciklista završilo na asfaltu, ali su svi prošli bolje od Jakobsena.

- Biciklista je ozbiljno povređen i život mu je u opasnosti. Doživeo je tešku traumatsku povredu mozga, a jedva smo ga intbuirali jer ima prelome u ustima i gornjem delu respiratornog trakta. Uspeli smo nekako, mada je izgubio mnogo krvi. Srce mu radi dobro i održava korektan pritisak, ali mu je potrebna sva naša energija i njegova borba. Za sada je sa nama - rekla je doktorka Barbara Jeršina, doktora Tura kroz Poljsku.

Vodeće telo u svetu biciklizma UCI kaže da je Gronevegen pribegao opasnom ponašanju i to godinu nakon što je na trci kroz Poljsku poginuo 22-godišnji Bjorg Lambreht kada je pri padu udario u betonsku strukturu.

Česlav Lang je u međuvremenu otkrio da su još dvojica biciklista doživeli ozbiljne povrede.

Gronevegen je u i sam pao, prošao je tako kroz cilj, ali je kasnije diskvalifikovan i Jakobsen je proglašen pobednikom pošto je delovalo kao da će zaista prestići zemljaka i pobediti u prvoj etapi trke kroz Poljsku.

Video: Saobraćajna nesreća u Novom Sadu: Auto pokosio tinejdžera u Novom Sadu dok je vozio bicikl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baksuz

    5. avgust 2020 | 22:52

    A niko da spomene kamermana koga je ovaj pokupio ni krivog ni duznog.

  • Mixx

    5. avgust 2020 | 23:49

    Ja bi ovog sto ga he gurno dozivotno suspendovao i posalo u zatvor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA