≫ 

Korona davi klubove i vaterpolo: Regionalna liga pomerena za sledeću godinu

Savezi se usaglasili sa promenom formata takmičenja

  • 0
VK Partizan Foto: MN Press

Regionalna vaterpolo liga neće se igrati, makar ne do proleća 2021. godine. Nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije usuglasili su se da takmičenje u sezoni 2020./21. odvijati u izmenjenom formatu.

- Naime, usled pandemije korona virusa koja je ujedno i značajno otežala finansijsku situaciju u praktično svim klubovima, odlučeno je da se sledeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sistemom.

Svaka će država, odnosno nacionalni savez, održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proleće 2021, okvirno u martu ili aprilu, kada se steknu uslovi, odigrala turnirska završnica Regionalne lige - navodi se u saopštenju Upravnog odbora RVL.

Sistem takmičenja za RVL u sezoni 2020./21, broj klubova i kalendar će Upravni odbor doneti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon upoznavanja sa FINA i LEN kalendarom.

- Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju takmičenje Regionalne vaterpolo lige i su odlučni da učine sve da ono opstane i u budućnosti - stoji u saopštenju.

Video: Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović se vratio u Partizan, ali kao funkcioner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA