Potpisan Memorandum o saradnji između Arene Sport i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji

Memorandum podrazumeva uzajamnu komunikaciju dveju strana, saradnju na projektima i događajima usmerenim na očuvanju i daljem razvoj srpsko-ruskih odnosa u oblasti kulture, medija i sporta

  • 1
Memorandum o saradnji između Arena Channels Group i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji FOTO: Promo

U Predstavništvu Rossotrudničestva u Srbiji, Ruskom centru za nauku i kulturu "Ruski dom" u Beogradu, danas je svečano potpisan Memorandum o saradnji između kompanije Arena Channels Group i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji.

Memorandum podrazumeva uzajamnu komunikaciju dveju strana, saradnju na projektima i događajima usmerenim na očuvanju i daljem razvoj srpsko-ruskih odnosa u oblasti kulture, medija i sporta. Memorandum su potpisali direktor kompanije Arena Channels Group, Nebojša Žugić i rukovodilac Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji Nadežda Кuščenkova.

Memorandum o saradnji između Arena Channels Group i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji FOTO: Promo

- Za mene je potpisivanje sporazuma Arene i Ruskog doma u Beogradu velika čast. Srbiju i Rusiju vežu duge i prijateljske veze. Ono što nam je zajedničko jesu vera i istorija. Nadam se da će ovi zajednički projekti doprineti boljem upoznavanju kulture i običaja dva naroda. Insistiraćemo da osetimo jedne druge. Kada sam došla u Srbiju, nisam znala njenu istoriju, koja je izuzetna. Pojedinci iz Srbije su za rusku istoriju učinili nešto neponovljivo - rekla je Nadežda Kuščenkova na potpisivanju Memoranduma ispred Rossotrudničestva.

Ona se dotakla vekovnog prijateljstva srpskog i ruskog naroda i izrazila ogromno zadovoljstvo povodom saradnje.

- Hvala vam na svemu što činite, hvala za emocije prema Rusiji i ruskoj kulturi. Te emocije su uzajamne i to mogu da kažem u ime svih kolega iz Ruskog doma. U Skupstini grada Beograda danas je potpisan ugovor o saradnji i velika mi je čast što sam imala zadovoljstvo da obavestim ruskog ambasadora i zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića, o našem sporazumu, koji sada potpisujemo- zaključila je Kuščenkova.

Direktor Arena Channels Group d.o.o Nebojša Žugić je najavio program bogat dokumantarnim serijama koje će Rusiju i Srbiju još više ujediniti.

- Ja sam veoma srećan i zadovoljan sto smo ovde. Arena je pokrenula Balkan trip, turistički kanal o Srbiji, ali odlučili smo da krenemo i u priču o prijateljima našeg naroda, a svakako da je jedan od njih, možda i najveći, Rusija. Srbija dobija veliku podršku u celom svetu od Rusije, naši predsednici, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin su veliki prijatelji i ovo potpisivanje memoranduma je sigurno pravi put da otpočnemo saradnju. Srbi koji vole Rusiju i Ruse malo znaju o našem bratskom narodu i mi ćemo se ti truditi da preko naše televizije i dokumentarnih serijala prikažemo ne samo istoriju Rusije, nego zajednicku istoriju dva naroda. Najbolji način poboljšanja odnosa dva naroda je spajanje kultura, istorije, sporta. Ovo je dugačak projekat, ima materijala da ovaj projekat živi zauvek. Generacije će nastaviti i gajiti ovaj odnos. Želim vam svima uspeh u ovom projektu - rekao je Žugić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. avgust 2021 | 09:30

    sve je to lepo ali nije lepo uzeti moj video za vase potrebe sto je zakonom zabranjeno krsenje autorskih prava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA