≫ 

Slovenački biciklista ispisao istoriju: Postao najmlađi osvajač Tur de Fransa

Tadej Pogačar postao prvi biciklista sa ovih prostora koji je trijumfovao na najprestižnijoj trci na svetu

  • 4
Tadej Pogačar Foto: Guliver/Julien Goldstein/Getty Images)

Vozač tima Emirata Tadej Pogačar osvajač je titule na Tur d’Fransu, pošto je na pobedom na pretposlednjoj etapi preuzeo žutu majicu od svog sunarodnika Primoža Rogliča i sada je potrebno samo da prođe kroz cilj u Parizu u nedelju da bi potvrdio pobedu.

Pogačar je tokom vožnje na hronometar od Lura do La Planš de Bel Fija duge 36 kilometara nadoknadio zaostatak od 52 sekunde i pretekao biciklistu Jumbo-Visme. Mlađi od dvojice Slovenaca je kroz cilj prošao minut i 56 sekundi ispred Rogliča, koji je držao žutu majicu prethodnih 11 dana.

Na taj način, mladi Slovenac, koji u ponedeljak puni 22 godine, ispisao je nove stranice istorije jer je najmlađi osvajač Tur de Fransa u 110 gopdišnjoj istoriji ove trke.

I ne samo to, pre njega nijedan biciklista sa prostora bivše Jugoslavije nikada ranije nije trijumfovao na najvećoj trci na svetu. Uz žutu majicu, Pogačar će osvojiti i tačkastu, za najboljeg na brdskim ciljevima, kao i belu, za najboljeg mladog vozača.

Video: Rešenje za gužve u saobraćaju sve vreme nam je pred nosom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    19. septembar 2020 | 21:32

    Kakva predzadnja etapa i kakva predstava Roglića i Pogačara 👏. Kapa dole momci, čestitam od ❤. Ovo što je dečko postigao sa 21 godinu niko u istoriji biciklizma nije uradio. Žuta majica, buba mara majica i bijela majica. Uz to još tri etape, waow....🙌👍

  • Goran

    19. septembar 2020 | 19:30

    Samo da nisu frum i ekipa

  • Mujo

    19. septembar 2020 | 20:32

    Najsrdacnije cestitam na velikom uspehu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA