≫ 

Sport ne sme da stane: Najbolji tekvondisti se bore na Tašu

Posle šest meseci održano prvo prvenstvo Srbije u nekoj borilačkoj disciplini

  • 0
Mahdi Hodabahši Foto: Nikola Tomić

Prvo prvenstvo države u borilačkim sportovima posle šest meseci pauze zbog korona virusa održano je u tekvondou, u specifičnom ambijentu, na otvorenom stadionu SRC Tašmajdan.

Uz poštovanje protokola, odnosno svih mera propisanih od strane struke, najbolji tekvondisti i paratekvondisti u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, njih 471 ( 369 u borbama i 102 u formama) odmeravali su snage na šest borilišta.

- Imali smo sreće da prvenstvo države organizujemo na jednom ovako lepom stadionu i to je prvo iskustvo i za nas. Sport ne sme da stane. Mi smo čekali i dugo smo se spremali, organizaciono, ali i što se tiče samih treninga jer nije bilo dobro da se odmah krene posle velike pauze. Zato smo mali smo priliku da uživamo u vrhunskim borbama u svim uzrastima.

- Nas raduje da se veliki broj dece vratio jer je sport doživeo veliki udarac. Važno je da među decom i trenerima vlada veliki entuzijazam kako bi se vratili redovnim aktivnostima - rekao je -rekao je sportski direktor i prvi trener TAS Dragan Jović.

Mahdi Hodabahši Foto: Nikola Tomić

Aeksandra Perišić ( do 73 kg) iz TK Azija ponela je laskavu titulu najuspešnije seniorke.

Zvanje najboljeg seniora zaslužio je njen klupski drug Stefan Takov odličnim mečevima i ubedljivim pobedama u konkurenciji do 74 kg, čime je ponovio prošlogodišnji uspeh.

Posle šest meseci pauze svoje utiske o prvom takmičenju posle iznela je i trofejna srpska paratekvondistkinja Jelena Terzić iz TK Lola.

Mahdi Khodabakhši trofejni tekvondista i član TK Galeb, pozlatio se u superteškoj kategoriji i to prvi put od kada je stekao srpsko državljantsvo.

U konkurenciji kadeta najuspešniji je TK Galeb (Beograd) sa 62 boda u generalnom plasmanu. Azija (Beograd) je na vicešampionskoj poziciji ( 48) dok je Imperium (Beograd) treći sa 29. Najbolji takmičar je Vuk Adžić (do 37 kilograma) iz TK Azija. Katarina Stanković iz TK Ares, Niš ( do 47 kg) je ponela naziv najbolje kadetkinje.

Kod juniora najuspešniji su takmičari Galeba (47), drugo mesto pripalo je Elitu iz Inđije ( 32) dok je Azija treća sa 29 poena. Najuspešniji juniori su Novak Stanić (Azija, do 59 kg) i Vesna Ajduković ( Banjica do 59 kg).

U seniorskoj konkurenciji pehar za najuspešniju ekipu pripao je timu Azije ( 58), vicešampionsko zvanje osvojio je Galeb (47), dok je bronzana ekipa Imperiuma ( 21). Najuspešniji takmičari u seniorskoj konkurenciji su Aleksandra Perišić (do 73 kg) i Stefan Takov (do 74 kg oboje iz TK Azija).

(Ttelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA