≫ 

Pismo srpskog trenera za "novog" Jokića i Novaka: Rečenice deci koje svaki roditelj treba da zapamti

Trener fizičke pripreme Rade Bašević potencirao najveći problem srpskog sporta

  • 2
Nikola Jokić, Novak Đoković Foto: Printscreen/Sport Klub

Rade Bašević, trener fizičke pripreme i Krosfita u fitnes klubu Dinamik, ostavio je zanimljiv status na Fejsbuku. On je pričao o fenomenu treninga kod mladih osoba i poslao je snažn poruku za sve mlade sportiste, buduće šampione i nove Nikole Jokiće, Novake Đokoviće i Ivane Španovićke.

On je potencirao najveći porblem srpskog sporta, ispričao svoj slučaj i objasnio deci, ali i roditeljima šta treba da rade.

-Ovu objavu želim da posvetim svim malim "Jokićima", "Novacima" i "Španovićkama" i njihovim roditeljima.

- Priča kroz koju sam ja prošao, kao i mnoga talentovana deca sa kojima se radilo MNOGO a LOŠE. Dok sam trenirao rukomet mislio sam da je jednostavno, treniraš više i budeš bolji, najbolji, i da je trener uvek u pravu, on kaže trči 5 krugova ja trčim 6...

Rade Bašević krosfit trener Foto: Fejsbuk/Rade Bašević

- Utakmica za utakmicom, u jednom danu bilo ih je i po 4, kad si dobar igraš za sva godišta, normalno! Izvrćeš zglobove, kostolomci ih vraćaju, nema zagrevanja i istezanja, samo igraj (dok možeš), ne možeš da spavaš od umora i sve to trpiš jer voliš taj sport. Кada dođe vreme za seniorski sport NE MOŽEŠ , potrošen si, sa 18, 19 , DA POTROŠEN SI!

Кako se ne potrošiti???

1.Igrajte se dok ste deca! Igrajte se rukometa, fudbala, odbojke ,košarke nemojte se takmičiti!

2. Postoji u nama nešto što se zove "Genetski potencijal". On nam omogućava da se 4 godine u toku života bavimo visoko intezivnim treninzima. Čuvajte ga za seniorski sport.

3. Pažljivo i jako oprezno birajte trenera. On treba da bude dobar: PEDAGOG, METODIČAR i da voli svoj posao.

4. Slušajte svoje telo, odmarajte kad vam je potrebno, trenirajte kad vam je potrebno!

Sa ovim pristupom imaćemo više Jokića, Novaka i Španovićki. Bićete i radosniji kada stavite torbu na rame i krenete na trening - naveo je u svom pismu Bašević.

Video: Treš tok Jokića i Hauarda: Centar Lejkersa mu pričao Džokeru, Betmen dolazi po tebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • St@nko

    23. septembar 2020 | 11:03

    Bravo majstore! Konacno neko da "progovori" i kaze kako jeste. Mnogi se kod nas nazivaju sportskim trenerima, kondicionim i fitnes trenerima a nemaju pojma. Vise ne znaci i bolje 👏🏼

  • dare

    23. septembar 2020 | 11:39

    Secam se ko klinac kad sam fudbal trenirao,na pripremama posle treninga vise od polovine nas povracalo od velikih napora.kaze trener,nije trening ako na kraju nepovratis.imali 12,13 godina..mnogo talentovane dece batalilo sport zbog neukih trenera..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA