≫ 

Zlatni olimpijac pomaže sportu u Srbiji

Davor Štefanek, obišao je kao predsednik Sportskog saveza Srbije, fudbalski klub Trstenik, koji slavi 100 godina postojanja

  • 0
Davor Štefanek Foto: MN Press

Olimpijski prvak i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek obišao je opštinu Trstenik. Štefanek je rekao Tanjugu da je cilj posete bio obeležavanje 100.godišnjica FK Trstenik, ali i projekti koji će pospešiti sport u ovoj opštini.

On je na terenu FK Trstenik izveo i početni udarac na prvenstvenoj utakmici.

- Doneli smo jedan skromni poklon - komplet lopti za najmlađe. Svim školama u opštini Trstenik smo podelili lopte. Nastavićemo i dalje sa saradnjom. Videćemo koje probleme imaju i rešavaćemo ih zajednički - rekao je Štefanek.

Štefanek se sastao sa predsednikom opštine Milenom Turk, koja je rekla da je lokalna samouprava spremna da sasluša i potrebe klubova i da finansijski podrži njihove zahteve.

- Kada su u pitanju projekti, mi ih aktivno pripremamo. Neki od njih su već izrađeni. Reč je fiskulturnim salama u okviru škola. Putem sredstava Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima očekujemo i njihovu realizaciju”, kazala je Turk.

Predsednica opštine je rekla da će za druge krupne infrastrukture projekte, koji prevazilaze finansijske mogućnosti lokalne samouprave, pratiti konkurse.

- Na taj nacin smo renovirali sportsku halu, a naredni projekti će se odnositi na bazen i proširenje sportskog kompleksa - rekla je Turk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA