≫ 

Tampa Bej osvojila Stenlijev kup!

Pobeda nad Dalasom od 4:2 u seriji

  • 0
Tampa Bej Foto: AP/Tanjug

Tampa Bej Lajtningsi su osvajači Stenlijevog Kupa za 2020. godinu, posle više od dva meseca provedenih u NHL mehuru u Torontu!

Lajtningsi su u 7. meču pobedili Dalas Starse rezultatom 2:0 i tako stigli do 4:2 u finalnoj seriji i do svoje druge titule. Prvu su osvojili 2004. godine.

Brejden Point je bio strelac za Tampu u prvom periodu, dok je Blejk Kolman bio precizan u drugom. Njihov saigrač Viktor Hedman proglašen je za najvrednijeg igrača plej-ofa (MVP) sa 10 golova i 12 asistencija.

Pomenutim igračima bi trebalo dodati i golmana Andreja Vasilevskog koji je zabeležio 22 odbrane i bio najzaslužniji što i 6. meč nije otišao u eventualne produžetke. Podsetimo, Dalas je vodio sa 1:0 u seriji, Tampa je preokrenula na 3:1 i mogla je da završi posao u prethodnom duelu, ali su se Starsi "vratili iz mrtvih."

Ipak, na kraju je Tampa bila taj tim koji se posle 130 mečeva odigranih u balonu, od kojih je čak 25 išlo u produžetke, "dokopao" pehara. Iako su tokom skoro čitavog plej-ofa igrali bez povređenog Stivena Stemkosa, najboljeg igrača tima.

On se na teren vratio posle više od pola godine pauze, odigrao je nekoliko minuta u trećem meču, da bi se opet povredio i ostatak finala gledao sa strane.

Video: Pijani Rus igra hokej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA