≫ 

Najbolja strelkinja Evropskog prvenstva ponovo u reprezentaciji Srbije

Katarina Krpež Šlezak, kapiten rukometne reprezentacije Srbije, vratila se u tim posle pauze od godinu dana

  • 1
Katarina Krpež Šlezak Foto: MN Press

Kapitenka ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak posle jednogodišnje pauze vratila se rukometu.

Nova članica ruskog Rostova, koja je u februaru postala majka, stigla je zajedno sa svojim saigračicama iz reprezentacije u Staru Pazovu, gde u centru Fudbalskog saveza Srbije od ponedeljka vredno trenira pod vođstvom selektora Ljubomira Obradovića.

- Predivan je osećaj igrati ponovo rukomet. Baš sam čekala dugo i srećna sam što sam ovde. Kažu devojke da su se uželele reprezentacije, a možete misliti kako je meni posle godinu dana. Reprezentacija je reprezentacija - rekla je Krpež Šlezak za sajt RS S.

Najbolji strelac Evropskog prvenstva 2018. i komentarisala je svoju formu s obzirom na dugu pauzu.

- Devojke mi govore da se ne vidi da sam se porodila, dobro se osećam, u treningu sam bila već od šeste nedelje posle porađaja. Radila sam individualno, pa od maja po programu iz Rostova. Trčanje, teretana, a poslednjih mesec i po dana imala sam i rukometne treninge. Prošle su upale, dobro se osećam, mislim i da je forma tu. Igramo popodne sa juniorkama trening utakmicu, pa ću videti gde sam", navela je ona i osvrnula se i na formu svojih saigračica.

Katarina Krpež Šlezak Foto: MN Press

- Dobre su, s obzirom na sve probleme koji su nas snašli. Neke devojke su bile u karantinu duže, to se oseti, ali vidim da su u dobroj kondiciji. Srećne su, željne igre, ništa se nije promenila, iako je korona tu. Ona za nas ne postoji kada smo u reprezentaciji. Do subote smo u Pazovi. Igraćemo sa juniorkama i tada. Moram da ih pohvalim. Deca se baš trude, dobro rade, srećne su što smo zajedno ovde. Svi smo jedan kolektiv. Selektor se trudi da nas ne preoptereti, da ostanemo zdrave.

- Treniramo dobro, prisećamo se onog starog, s obzirom da se devojke nisu okupljale posle završetka Svetskog prvenstva u decembru. Malo taktika, malo igrica, šuterskog treninga. Nema pritiska, važno je da smo tu, bitno je da smo zajedno i polako da gradimo sve korak po korak."

Rukometašice početkom decembra očekuje Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj.

- Mi ćemo da kidamo tamo. To nam je zagrevanje za kvalifikacije za Tokio, može da bude dobra odskočna daska. Videćemo gde smo s obzirom na situaciju. Nadam se da neće biti povreda i da ćemo zdrave dočekati početak, a onda sam pozitivna prema svakoj utakmici i protivniku - zaključila je Krpež Šlezak.

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA