≫ 

Mladi biciklista, svetski šampion, suspendovan zbog podrške Trampu

Kin Simons koji vozi za Trek Sagafredo suspendovan zbog odbjava na društvenim mrežama

  • 2
Bciklizam Tur De Frans Foto: AP/Tanjug

Ekipa Trek-Segafredo suspendovala je danas svog biciklistu, juniorskog svetskog šampiona Kina Simonsa nakon što je na društvenim mrežama postavio "zapaljive" komentare u znak podrške američkom predsedniku Donaldu Trampu.

- Nažalost, naš vozač je dao izjave na internetu koje smatramo zapaljivim i štetnim za tim, profesionalni biciklizam, njegove navijače i pozitivnu budućnost za koju se nadamo da će pomoći u stvaranju ovog sporta. On se neće takmičiti za Trek-Segafredo do daljeg - navodi se u saopštenju te ekipe.

Američki 19-godišnji biciklista je sinoć na Tviteru postavio sporan komentar. On je reagovao na objavu holandske novinarke Žozi Ben, koja je svojim američkim prijateljima poručila da se nada da će se "ovo užasno predsedništvo završiti za njih" i dodala da, ako je neko od Trampovih pristalica prati na Tviteru, da slobodno može da je otprati.

Simons je na to odgovorio sa: "Zdravo", uz emodži tamnopute ruke koja maše.

Kada je neko drugi u odvojenoj objavi napisao da je Simons "očigledno pristalica Trama", biciklista je odgovorio: "To je tačno", uz simbol američke zastave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    1. oktobar 2020 | 20:05

    Da je podrzzao Bajdena bilo bi "normalno" a podrzazi Trampa je "zlocin". Nista novo na zapadu, fasisti ostaju fasisti i svako ko ima drugaciji stav mora se ukloniti. Sramno zaista ali i bolesno.

  • todor

    1. oktobar 2020 | 20:02

    Duboka drzava,ali ne zadugo!!!! Ziveo Tramp!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA