Vujasovi "vukovi" potopili Kragujevčane

Vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju da dominiraju u prvenstvu

  • 0
Vaterpolo Novi Beograd Foto: VK Novi Beograd

Susret Novog Beograda i Radničkog nije prvi u istoriji ovih ekipa, ali je prvi meč ovih ekipa koji se može okarakterisati kao derbi domaćeg prvenstva. Utakmica je opravdala očekivanja, a ekipa Vlade Vujasinovića je pobedom potvrdila da će biti jedan od kandidata za trofeje ove sezone.

Novi Beograd je bolje otvorio utakmicu i prvi deo dobio sa 4:2, ali je bilo mnogo propuštenih prilika na obe strane, pa je rezultat mogao da bude i drugačiji. Domaći su promašili dva peterca, a gosti jedan, plus još jednu situaciju sa dva igrača više nisu iskoristili. Poveo je Novi Beograd golom Ćuka posle faula na isteku prvog minuta. Tokom trećeg minuta Novi Beograd ne koristi već pomenute peterce. Prvi je Ćuku odbranio golman Radničkog, a drugi Filipović šalje preko gola. Izjednačio je centar Radničkog Nikita Krug šraubom sa dva metra.

Nakon toga u sledećem napadu gosti ne koriste peterac, da bi domaći u sledeća dva napada postigli golove preko Nikolova I Martinovića za vođstvo od 3:1. Radnički smanjuje sa igračem više preko Ukropine, a 11 sekundi pre kraja prvog dela Filipović takođe sa igračem više postiže gol za 4:2.

Vaterpolo Novi Beograd Foto: VK Novi Beograd

Drugu četvrtinu dobija Radnički sa 1:2 i uopšte tokom ovog dela I dobrim delom treće četvrtine, Novi Beograd nije uspevao da odigra efikasno u napadu. Na 4:3 smanjuje Ukropina sa igračem više za goste, a novu prednost od dva gola Novom Beogradu donosi Martinović svojim drugim golom, takođe sa igračem više. Još jedan gol sa igračem više postiže Radnički pred kraj četvrtine, strelac je bio Radulović za 5:4 na poluvremenu.

Treću četvrtinu dobija Novi Beograd rezultatom 3:2, ali su do ove prednosti stigli tek krajem četvrtine. Izjednačio je Radulović sa igračem više posle nešto više od dva minuta igre. Sredinom četvrtine prednost domaćinu donosi Ćuk golom iz peterca. Iz novog igrača više gosti dolaze do izjednačenja preko Toholja. I onda u poslednjih minut i po, prvo Ćuk iz još jednog peterca donosi prednost svojoj ekipi od 7:6, a zatim Gogov šutem posle faula donosi dva gola prednosti novobeograđanima.

Posle veoma iscrpljujuće borbe u prve tri četvrtine, svakako je domaćoj ekipi bilo znatno lakše u poslednjem delu sa ta dva gola prednosti. Međutim, već u prvom napadu gosti iz igrača više smanjuju na 8:7, preko Miličića. U narednom napadu Bursać postiže lep gol sa zgodne strane za 9:7. Otpor gostiju slomljen je na oko 5 minuta pre kraja, kada je posle jednog izblokiranog šuta usledila kontra novobeograđana 2 na 1, koju je golom završio Nikolov za 10:7. Do kraja je viđen po jedan gol na obe strane.

VK Novi Beograd Foto: Promo/VK Novi Beograd

Na 11:7 povisio je Čupić sa igračem više za Novi Beograd, a konačan rezultat 11:8 postavio je Radulović iz peterca.

Treba istaći da su domaći igrači kažnjavani isključenjima i petercima 22 puta, a gosit 15.

Vladimir Vujasinović trener Novog Beograda o utakmici je rekao sledeće: “Sigurno da nam je drago što smo pobedili u prvom ovogodišnjem derbiju. Želim da pohvalim momke jer se videla velika želja kod njih I ovaj rezultat je samo kruna paklenog rada u prethodnih pet nedelja. Znamo da nismo ni blizu one igre koju bi hteli da dostignemo, ali smo na pravom putu. Već sledećeg vikenda nas očekuje derbi sa Crvenom Zvezdom tako da moramo ovu utakmicu da zaboravimo što pre I da se spremimo za Zvezdu.”

Sa druge strane jedan od najboljih igrača Radničkog Strahinja Rašović čestitao je pobedu Novom Beogradu, “Čestitam Novom Beogradu na pobedi, zasluženo su nas pobedili. Komentarisaću našu igru, opet nismo dobro odigrali, prvi put smo pobedili i pored loše igre ali danas nismo. Celu utakmicu smo bili u zaostatku, kada smo hvatali priključak lako smo primali golove I tako dalje. Ostaje nam da radimo i da napredujemo, sezona je mnogo duga I verujem da ćemo podići našu igru na željeni nivo I da ćemo biti mnogo bolji od prikazanog u prve dve utakmice.”

Video: Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović se vratio u Partizan, ali kao funkcioner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA