≫ 

Najbolja svetska rukometašica ponovo u dresu Srbije: Svaki trening vredi posle šest meseci pauze

Andrea Lekić se posle više od godinu dana vratila u nacionalni tim

  • 0
Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Ženska reprezentacija Srbije završila je petodevne pripreme u Staroj Pazovi. Iako nisu bile u kompletnom sastavu, najbolje naše igračice su imale veoma dobre treninge, odigrale su protiv juniorske selekcije dva meča i tako završile prvi okupljanje u 2020. godini.

Posle nešto više od godnu dana, na pripremama državnog tima bila je i najbolja igračica reprezentacije i jedan od prvih srednjih bekova sveta, Andrea Lekić.

Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

- Propustila sam poslednje prvenstvo u Japanu, tako da mi je ovo okupljanje puno značilo, kao i svima nama. Reprezentacija nije bila na okupu devet i više meseci. Ovo je jedna velika radost, jer smo svesne da je došla naša odlučujuća godina ili sezona od koje očekujemo najviše. Samo to neko razmišljanje donosi motivaciju, želju i volju za treningom. Odradili smo priličan broj treninga, dobro se radilo, više akcenat je bio na napad – rekla je Andrea Lekić.

Niste bile u kompletnom sastavu, ali to vas nije omelo da odlično odradite pipreme?

- Meni je značilo da se podsetim stvari koje su one radile na Svetskom prvenstvu u Japanu. Reprezentacija je igrala jako lep napad tamo, to krasi ovaj tim. Naš povratak u odbranu je jedan od primarnih zadataka u narednom periodu protiv reprezentacija koje forsiraju brz centar, a napad treba da ostane takav kao što je i bio, lep, raznovrstan. Dodali smo neke nove stvari.

Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Najbolja igračica sveta iz 2013-godine nije propustila da pohvali prisustvo juniorske reprezentacije na zajedničkim pripremama:

- Igrale smo utakmicu, to je veliko iskustvo za njih, a nama je svaki sparing partner u ovom trenutku bitan. Rano je procenjivati njihove kvalitete, ali drago mi je da su bile sa nama. Potrebno im je što više okupljanja kako bi deca napredovala.

Gro reprezentacije privodi kraju karijeru, Olimpijske igre dolaze kao kruna. Ta deca dolaze i treba ih negovati u narednim godinama.

Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Trećeg decembra počinje Evropsko prvenstvo 2020 u Trondhajmu, a u grupa ste sa Mađarskom, Holandijom i Hrvatskom?

- Ne znam ko može da da neku prognozu. Kod mene u klubu devedeset odsto ekipe je bilo bolesno, nismo imale pet treninga zajedno, propustile smo ceo pripremni period. Ne postoji nikakav pritisak od strane kluba, jer u ovom trenutku to nije realno. Zadovoljna sam žrebom što se tiče Evropskog prvenstva. Holandija dolazi bez povređene Polman, Mađarice su nam glavne rivalke u kvalifikacijama za Tokio.

- Posle šest meseci pauze prava forma će doći u decembru. Tada ćemo imati adekvatan broj utakmica i treninga kako bi se fizički dovele u stanje da se to prvenstvo igra na visokom nivou. Strah me je velikog broja povreda, svaki dan dođe neka vest, a jedino što je bitno da budemo zdrave na Evropskom prvenstvu. Kvalifikacije za su pik naših karijera. Jedina želja mi je da ostanemo zdrave i dočekamo taj turnir spremne. Svaka igračica nam je izuzetno bitna - jasna je Andrea Lekić.

Video: Na godišnjicu čuvenog finala rukometnog plej-ofa SR Jugoslavije pala i poslednja klapa dokumentarca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA