≫ 

Sportske igre mladih ujedinile region, Srbiji najviše medalja

Susret u Sarajevu je bila prilika da dečaci i devojčice iz regiona proslave 10 rođendan Igara

  • 1
Sportske igre mladih Foto: Promo

Svečana ceremonija zatvaranja Sportskih igara mladih upriličena je danas u Sarajevu, uz poštovanje svih epidemioloških mera, dodelom medalja takmičarima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodna završnica Igara je ove godine po prvi put iz Splita preseljena u Sarajevo, a razlog je taj što SIM porodica obeležava veliki jubilej - 10 godina postojanja Igara u BiH.

Susret u Sarajevu sjajna je prilika da svi dečaci i devojčice iz regiona zajedno proslave deseti rođendan Igara, a dolazak Igara u Sarajevo posebno je simboličan zbog toga što je upravo u ovom gradu pre 36 godina zablistao olimpijski plamen, a Sportske igre mladih koncipirane su po uzoru na OI.

Poruke olimpizma skoro četiri decenije kasnije ponovo putuju u svet iz Sarajeva zahvaljujući deci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

SIM-ovci u luksuznom hotelskom kompleksu na Ilidži borave od 20. do 24. oktobra, koliko traje i Međunarodna završnica, a 21. i 22. oktobra održana su finalna takmičenja u svih deset SIM sportova.

Deca su se tako takmičila u šahu, tenisu, rukometu, uličnoj košarci, atletici, odbojci, odbojci na pesku, stonom tenisu, malom fudbalu i igri između dve vatre.

Pored toga što su na sportskim terenima pokazali veliki talenat, SIM-ovci, kao i svake godine, uživaju i u druženju i dobroj zabavi, odgovorno se pridržavajući svih mera zaštite od koronavirusa koje su na snazi.

Delegacija Srbije u Sarajevu broji oko 270 članova, a na takmičenjima su našu zemlju predstavljali rukometaši, finalisti u igri između dve vatre, teniseri, stonoteniseri, šahisti, fudbaleri, odbojkaši, košarkaši, odbojkaši na pesku i atletičari iz Niša, Prijepolja, Kraljeva, Kuršumlije, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Čačka, Kruševca, Novog Sada, Kikinde, Surdulice, Bosilegrada, Beograda, Aleksinca, Šapca, Priboja, Obrenovca, Nove Varoši, Sokobanje, Čajetine i Čelareva.

Srbija i te kako ima razloga da se ponosi, budući da su takmičari iz naše zemlje u ukupnom plasmanu osvojili ubedljivo najveći broj medalja - čak 37 i to 16 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih.

SIM-ovci iz Hrvatske u svoju državu se vraćaju sa 24 medalje: 6 zlatnih i po 9 srebrnih i bronzanih, a Bosni i Hercegovini je na ovom finalu pripalo 16 medalja: 4 zlatne i po 6 srebrnih i bronzanih.

Posebnu podršku SIM-ovcima pružaju i ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Johanes Han, Predrag Mijatović i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA