≫ 

Članovi bokserskog kluba Loznica suspendovani na dve godine

Disciplinska komisija BSS suspendovala Loznicu zbog povlačenja ekipe sa finala

  • 3
Bokseri Zvezde i Partizana Foto: MN Press

Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije (BS S) suspendovala je danas na dve godine funkcionere Loznice, koji su "povukli ekipu" u majstorici finala Superlige protiv Radničkog iz Beograda.

Na isti rok suspendovane su sudije sa meča finala između Aleksandra Gligorića i Semiza Aličića, zbog odluke u korist Gligorića.

- Na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Superlige Srbije u boksu za sezonu 2019.-2020. a na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BS S, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije donela je jednoglasnu odluku (rešenje): Da se članovi BK Loznica, Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine, navodi se u saopštenju.

- Takođe, nakon prijave podnete od strane Marjana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču između Gligorića i Aličića, gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24.10., gde su domaće sudije glasale 16:3 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 3:0 u korist takmičara Loznice, Disciplinska Komisija donela je i odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke.

Protiv ovih rešenje moguća je žalba Stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Video: Bokserski derbi na Trgu republike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanba

    29. oktobar 2020 | 04:57

    Spavaš li mirno Borovčanine?

  • Dz

    29. oktobar 2020 | 01:08

    Nije suspendovan klub,već funkcioneri!?Loznica je jedan od najboljih BK unazad 30 god.....

  • sen

    29. oktobar 2020 | 07:24

    Pozdravljam odluke, a sudije iz fudbala od opštinske do super lige??? Šta sa njima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA