≫ 

Još jedna Cuparina noć za pamćenje: Srpski golman imao 18 odbrana u derbiju Lige šampiona

Briljira čuvar mreže Vesprema

  • 0
Vladimir Cupara

Foto: SEHA league/Anze Malovrh / kolektiff

Rukometaši Kila i Vesprema remizirali su u meču Lige šampiona, inače prvi put od kada igraju međuosobne duele, bilo je uzbudljivih 31:31, a najzaslužniji za bod gostiju bio je srpski golman Vladimir Cupara.

Čuvar mreže naše reprezentacije pružio je još jednu MVP partiju ove sezone, imao je čak 18 intervencija i time ključno doprineo da mađarski tim ostane neporažen. Podsetimo da je nedavno u okviru mađarskog šampionata Cupara za poluvreme meča primio samo četiri gola.

Što se tiče same utakmice, Vesprem je imao prednost u većem delu meča, ali je Kil na kraju bio bliži pobedi pošto je u finišu vodio sa 31:27.

Međutim, Nemci su neobjašnjivo zakazali u napadu do kraja meča, Mađari finiširali serijom 4:0, čak je i Jahija imao priliku da donese i pobedu gostima, ali je njegov pokušaj bio izblokiran.

Napad crno-belih sa severa Nemačke svodio se uglavnom na Sandera Sagosena, najboljeg pojednica nemačkog prvaka uz Niklasa Landina, ali je norveški as u poslednjem napadu svog tima šutirao preko gola.

Sagosen je bio najefikasniji sa devet golova (sedam u prvom poluvremenu), sedam je dodao Ekberg, pet Rajnkind, jedan Domagoj Duvnjak.

Na drugoj strani, Nenadić je predvodio strelce sa pet golova, a po tri su dodali Štrlek, Marguč i Manaskov.

U drugom meču Grupe B EHF Lige šampiona, Celje u vrlo važnom meču poraženo na svom terenu od Motora 32:31.

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

Zvezda večeras (18.55) igra jedan od najvažnijih mečeva u borbi za evropsko proleće. Na Marakanu stiže Liberec, češka ekipa koja igra vrlo defanzivno i organizovano, pa će šampionu Srbije biti teško da dođe do gola. Kvota na keca je 1,77, na iks 3,50, a na dvojku 4,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Liberec

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA