≫ 

"Želimo rekordan broj medalja u Tokiju"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio rekordan broj medalja

  • 0
Rio 2016, Olimpijske igre, Ivana Španović Foto: Olimpijski komitet Srbije

Međunarodni Olimpijski komitet poslao je jasnu poruku da Igre moraju da se održe naredne godine i da su u svesni specifičnosti pripremnog procesa uz sve epidemiološke mere, naglasio je da će se učiniti sve da se pripreme na najbolji mogući način.

Srpski sportisti spremaju se za ovo takmičenje, neki su obezbedili olimpijsku vizu, a neki imaju šanse da to urade jer su igre pomerene za 2021. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je otkrio da Srbija napada rekordan broj medalja.

- Očekujem rekordan broj medalja sa Olimpijskih igara, ne zadovoljavam se manjim brojem od osam odličja iz Rija gde je napravljen veliki iskorak. Dugo ste u sportu i znate da kad nekog istaknete drugi se nađe pogođenim. Sa druge strane ima i onih kojima je isticanje motivacija da se zainate i ostvare uspeh.

- Na listi onih od kojih se očekuju uspesi su kolektivni sportovi - prvenstveno košarka, odbojka i vaterpolo, kao i pojedinačni sportovi koji su napravili rezultat u prethodnom periodu. Poput onih koji su posle 40 godina ponovo osvojili svetska i evropska odličja. Posle rezultata koje su imali streljaštvo, tekvondo, rvanje, džudo, veslanje, kajak su sportovi od kojih su s pravom očekivanja veća.

Podsećajući da se u prethodnih nekoliko godina izjednačio broj medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, Udovičić je dodao:

- Ne odričem se uspeha ni u plivanju, sportskom penjanju, stonom tenisu koji je dobio novu energiju kvalifikovanjem za Tokio.

Priča se ne završava, već počinje sa Japanom...

- Koliko god to ljudima zvučalo čudno već sada razmišljamo o 2028. Želimo da od 2024. do 2028. održimo kontiniutet medalja i zato već razmišljamo o Parizu i Los Anđelesu – zaključio je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA