≫ 

Završeno pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

Isklesane nove zlatne rukavice u Smederevu

  • 1
Prvenstvo Srbije u Boksu

Foto: BSS

Magični četverougao u Smederevu lansirao je nove zvezde srpskog boksa, nove šampione Pojedinačnog prvenstva Srbije 2020. u konkurenciji seniorki i seniora. Nakon četiri dana velikih borbi, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, finalni mečevi u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight isklesali su nove “zlatne rukavice” boksa u Srbiji od muva i bantam kategorije do superteške u muškoj konkurenciji.

Lovorike su otišle na adresu Pavlovićeve, Đokića, Vahida, Gavrilovića i Jovanovića. Naslov najbolje bokserke Pojedinačnog prvenstva Srbije 2020. ponela je Nina Pavlović koja je do zlata stigla u kategoriji do 60 kg savladavši u finalu Kseniju Medić 5:0. Za zlatnog boksera šampionata proglašen je Vouter Đokić koji je u srednjoj kategoriji do 75 kg u borbi za tron pobedio Novaka Radulovića nokautom u drugoj rundi.

Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Nemanja Gavrilović i Kristijan Jovanović. U kategoriji do 60 kg do slavlja je stigao Gavrilović rezultatom 3:2 čime je nastavio tradiciju osvajanja državnih šampionata, ovo mu je osma titula za redom. Najbolji tehničar je Abasov Vahid koji je u velter kategoriji do 69 kg pobedio Džejlana Toskića 5:0. Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Arsić iz BK Desport Smederevo.

Prvenstvo Srbije u Boksu

Foto: BSS

Predsednik žirija bio je legenda srpskog i svetskog ringa Mirko Puzović koji je na samom početku finalne večeri ispred BSS uručio priznanje novinaru Radio Beograda Milanu Bigoviću za afirmaciju i razvoj boksa u našoj zemlji. Žiri su uz Puzovića činili takođe legendarni Tadija Kačar, Mujo Bajrović, Milivoje Labudović, Ljubiša Simić i Vukašin Dobrasinović koji su na kraju dodelili nagrade, a glavnu nagradu za zlatnog boksera Pojedinačnog prvenstva Srbije 2020. za seniore uručio je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Kod seniorki u kategoriji (45-48kg) Sandra Maran je do najsjajnijeg odličja stigla pobedivši Gordanu Marjanović 5:0. U kategoriji seniorke bantam (do 54 kg) zlato je osvojila Nina Radovanović koja je sa 4:1 savladala Snežanu Šiljković. Mečevi u kategoriji seniorki do 57 kg i do 64 kg završeni su prekidom sudija pobedom Jelena Zekić nad Kristinom Gavrić, odnosno Nine Gajić nad Tijanom Milošević.

Prvenstvo Srbije u Boksu

Foto: BSS

Kod seniora u bantam (do 56 kg) zlato je osvojio Veljko Gligorić pobedivši Lazara Arsića 5:0. Sa zlatom oko vrata pobedivši u kategoriji do 64 kg otišao je Pavel Fedorov salvadavši 5:0 Nikolu Lazarevića. U poluteškoj kategoriji (do 81kg) zlato je osvojio Slobodan Jovanović pobedom nad Sašom Milovcem 3:0. Na pobedničko postolje u teškoj kategoriji (do 91 kg) popeo se Milosav Savić kome je meč bez borbe predao Đorđe Nikolić.

Na kraju finalne večeri u okršaju superteške kategorije (+91 kg) između Miloša Milovanovića i Dušana Veletića do trijumfa je stigao Veletić prekidom sudije u drugoj rundi.

Vlasnici najsjajnijih odličja na domaćoj sceni dobiće i mesečnu stipendiju od Bokserskog saveza Srbije koja će u konkurenciji seniorki i seniora iznositi 40.000 dinara.

Parovi finala:

Seniorke -

(45-48kg) Gordana Marjanović – Sandra Maran 0:5,

(54 kg) Snežana Šiljković – Nina Radovanović 1:4

(57 kg) Kristina Gavrić – Jelena Zekić prekid sudije u 2. rundi pobeda Zekić

(60 kg) Ksenija Medić – Nina Pavlović 0:5

(64 kg) Tijana Milošević – Nina Gajić prekid sudije u 3. rundi pobeda Gajić

Seniori –

(56 kg) Lazar Arsić – Veljko Gligorić 0:5

(60 kg) Nemanja Gavrilović – Kristijan Jovanović 3:2

(64 kg) Pavel Fedorov – Nikola Lazarević 5:0

(69 kg) Džejlan Toskić – Vakhid Abasov 0:5

(75 kg) Novak Radulović – Vouter Đokić nokaut Đokića u 2. rundi

(81 kg) Saša Milovac – Slobodan Jovanović 0:3

(91 kg) Đorđe Nikolić – Milosav Savić bez borbe pobeda Savića

(+91 kg) Miloš Milovanović – Dušan Veletić prekid sudije u 2. rundi pobeda Veletića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA