≫ 

Dve bronzane medalje za Srbiju na EP

Srbija osvojila dva odličja u pojedinačnim konkurencijama Evropskog juniorskog prvenstva koje je od 29. oktobra do 7. novembra 2020. održano u Finskoj

  • 0
Badminton Srbija Foto: Badminton savez Srbije

Srpski badminton zabeležio je na međunarodnoj sceni još jedan rezultat za anale celokupnog srpskog sporta.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u badmintonu, jednom od najznačajnijih svetskih badminton događaja ove godine, budući da je pandemija virusa Covid 19 desetkovala broj takmičenja, Srbija je osvojila dva bronzana odličja ’’zlatnog sjaja’’ u pojedinačnim konkurencijama – ženskom singlu i muškom dublu.

Uspeh nad uspesima, istorijski rezultat, vanserijsko ostvarenje u ovom fantastičnom olimpijskom sportu.

Malo je reči koje bi opisale dimenziju onoga što su postigli naši reprezentativci u finskom Lahtiju, koji je od 29. oktobra do 7. novembra 2020. bio poprište borbi za medalje najboljih juniora i juniorki iz 25 zemalja Starog kontinenta.

Badminton Srbija Foto: Badminton savez Srbije

Osamnaestogodišnja Marija Sudimac se u Finskoj na maestralan način oprostila od juniorske kategorije i nagovestila da je čeka i blistava seniorska karijera. Spisak ogromnih uspeha na međunarodnoj juniorskoj sceni zaključila je evropskom bronzom u ženskom singlu do koje je stigla kao četvrti nosilac u ovoj konkurenciji.

U drugom kolu je savladala Švajcarkinju Lusi Amige iz (2:0), u osmini finala Dankinju Simonu Pilgard (2:0), dok je u epskoj borbi za polufinale i mesto na postolju bila bolja od Špankinje Lucije Rodrigez (2:1). U okršaju za veliko finale poražena je od Ruskinje Anastasije Šapovalove (2:0), prvog nosioca i potonje evropske šampionke.

Badminton Srbija Foto: Badminton savez Srbije

Drugo, takođe, bronzano odličje u Finskoj delo je Mihajla Tomića i Sergeja Lukića, 17-godišnjaka koji će i naredne godine nastupati kao juniori i koji su lane u Poljskoj osvojili ekipnu evropsku vicešampionsku titulu u konkurenciji igrača do 17 godina. Tandem snova se u Lahtiju popeo na postolje u konkurenciji muških dublova. Drugo kolo naš najbolji par je prošao bez borbe protiv bugarskog dubla Halachev, Nikolaev.

U osmini finala srpski dubl je u rovovskoj borbi prepunoj neizvesnosti savladao rusku kombinaciju Vladislav Dobičkin, Artur Pečenkin (2:1) i tako stigao do četvrtfinala. Za razliku od tog okršaja, meč vredan odličja i plasmana u polufinale Tomić i Lukić, koji su bili sedmi nosioci u ovoj konkurenciji, odigrali su maestralno. Posle svega 25 minuta igre Španci Jakobo Fernandez i Ruben Garsija morali su da polože koplja. U borbi za finale naš par je izgubio od prekaljenih Danaca Vilijama Krigera Boea i Madsa Vestergarda (2:0), koji su na kraju stigli do evropskog trona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA