Osam godina u NFL, nije propustio nijednu utakmicu: U čemu je tajna dugovečnosti Rasela Vilsona?

Kvoterbek Sijetla kaže da trenira 363 dana u godini

  • 1
1285872008 Foto: Joe Scarnici / Getty images

Od dana kada je draftovan, još 2012. godine, kvoterbek Sijetl Sihoksa Rasel Vilson nije propustio nijedan start u NFL-u.

Kada u petak rano ujutru po našem vremenu (od 02.20 časova) bude izveo svoj tim na teren protiv Arizona Kardinalsa biće mu to 136. uzastopni meč kao starteru, što je druga najduža serija u američkom fudbalu.

Dve stvari su od ključne važnosti za ovakvu seriju - morate da budete dobri kako vas trener ne bi izbacio iz tima, ali i da ostanete zdravi sve ove godine.

Ako imamo u vidu Vilsonove nedavne izjave, ovo prvo je mnogo lakše nego ovo drugo, jer prema sopstvenoj tvrdnji, 31-godišnji kvoterbek skoro svo slobodno vreme provodi pokušavajući da što bolje oporavi telo i ostane zdrav.

I baš tokom nedavnog gostovanja u podkastu Bila Samonsa, sjajni NFL as je govorio o tom fenomenu i otkrio kako i koliko novca troši samo da ostane zdrav. Cifra je zaista impresivna.

- Mislim da trošim milion dolara godišnje, ako ne i više, samo na oporavak i pripremu - otkrio je Vilson.

Vau. To je sigurno više od nekoliko hiljada dinara koje ja trošim na sebe kao rekreativac, mada iskreno i ne dobijam udarce kao Vilson tokom NFL utakmica svakoga vikenda.

Njegov klub Sijetl je novim četvorogodišnjim ugovorom (140 miliona dolara po sezoni) investirao u Vilsona, pa nije čudo ni što je Rasel delić tog novca usmerio kao pametnu invesiticiju u samog sebe.

1284604956 Foto: Bryan M. Bennett / Getty images

A šta sve možete da dobijete za milion dolara kada je reč o oporavku? Vilson je otkrio do tančina.

- Imam čitav tim koji ljudi se bavi mojim zdravljem i pripremom. Ličnog trenera koji je ful-tajm zaposlen, putuje sa mnom svuda, a trenira i moju suprugu KjaruOn me svuda prati i vodi računa da ispravno radim sve što je bitno za moju pripremu.

- Tu je i lični maser, zatim dva kuvara, to je čitav tim stručnjaka koji se stara o meni i mojoj karijeri.

1284614523 Foto: Timothy T Ludwig / Getty images

Zanimljivo, iako Rasel Vilson ima i gomilu novca, on lične trenere angažuje tek od 2014. godine kada je igrao kao ruki i imao prosečan ugovor od svega 750.000 dolara po sezoni.

- Već pet ili šest godina koristim pomoć proverenih stručnjaka. Imam sve igračke, čak i hiperbaričnu komoru koju koristim tri ili četiri puta nedeljno. Skoro svakog dana imam neki tretman - pohvalio se Vilson.

Ako ste nekada propustili bar jedan trening, onda nemate ništa zajedničko sa kvoterbekom Sijetl Sihouksa koji nikada ne propušta treninge. Tvrdi da trenira 365 dana godišnje.

1282549312 Foto: Photo by Christian Petersen / Getty images

- Verovatno da treniram 363 dana jer možda napravim pauzu za Božić, ali to je dan ili dva, ne više. Za Dan zahvalnosti često igramo utakmice tako da faktički i nemam odmor tokom godine. Od 363 do 365 dana godišnje provodim na treninzima i uvek imam da radim na nečemu - tvrdi Vilson.

Simons je tokom razgovora uporedio Rasela sa Lebronom Džejmsom, koji je 2018. godine otkrio da troši milion i po dolara kako bi ostao u formi. Kao i Kralj, i kvoterbek Sijetla planira dugačku i uspešnu profesionalnu karijeru.

- Pokušavam da igram američki fudbal do 45. godine. Minimum. Moj karakter je da ostavim srce i dušu na terenu i učiniću sve što mogu da vodim računa o sebi u tako delikatnom trenutku u karijeri. Osećam se dobro i igraću NFL još dugo - obećava Rasel Vilson.

1284618367 Foto: Timothy T Ludwig Getty images

Kvoterbek Sijetla se, dakle, vrlo dobro stara o sebi i ukoliko namerava da igra do 45. i nekako uspe da ne propusti nijednu utakmicu, postaviće rekord po uzastopnim startovima kada se radi o glavnim organizatorima igre.

Međutim, ukoliko ne uspe u tome, teško je očekivati da neko drugi u NFL to učini u godinama koje dolaze.

Trenutni rekord drži Bret Favr koji je bio starter 297 puta uzastopno. Da bi Vilson oborio taj rekord moraće da igra redovno sve do sredine 2030. godine kada će imati 42. Naravno, ukoliko neko može to da izvede to je upravo as Sijetla koji se očigledno ne libi da plati koliko to košta.

Video: Pucnjava na utakmici! Igrači i sudije u panici bežali i padali na zemlju, krici u publici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn-10-SRB

    19. novembar 2020 | 21:29

    Tako i treba pravi primer profesionalca kakav i treba biti da bi igrao u NFL-u, uz to je i zadovoljstvo gledati ga kako igra ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA