Ona je najjača devojka Srbije: Diže 200kg, ali ima telo za kojim muškarci žude, a žene zavide

Tamara Živković je takmičarka u dizanju tegova, ali njena lepota govori da bi mogla da bude i uspešan foto model

  • 30
Tamara Živković

Printskrin: Instagram/žiivkoviiceva

Ko kaže da snaga i lepota ne mogu zajedno? To su samo predrasude koje razbija mlada Tamara Živković, takmičarka Partizana u dizanju tegova i državna reprezentativka.

Tamara je rekorderka i šampionka Srbije u dizanju tegova, a rekord doduše za 2019 godinu je 88 kilograma trzaj i 110 kilograma izbačaj u kategoriji do 71, kilograma.

Taj rekord je iz marta prošle godine, a do sada je Tamara ojačala pa iz trzaja može da podigne i 101. kilogram.

Međutim, njena snaga nije jedino što poseduje, ona je i stvarno prelepa mlada devojka, sa telom koje bi mnoge žene poželele, samo kad bi htele da se upuste u dizanje tegova.

Dizanjem tegova aktivno se bavi četiri godine, trenira u Partizanu, a na pitanje kako se i zašto odlučila da se bavi baš dizanjem tegova, Tamara odgovara:

- Kao mala sam trenirala rukomet u Lazarevcu i kada sam krenula u srednju školu više nisam mogla da idem na treninge. Međutim, pošto zaista obožavam sport, počela sam rekreativno da odlazim u teretanu.

- Upoznala sam druga koji mi je predložio da počnem da treniram dizanje tegova i bukvalno sam se zaljubila u taj sport – rekla je svojevremeno Tamara.

 

-  Treniram pet puta nedeljno, po tri do četiri sata. Najteži deo u svemu ovome su povrede, koje su česte, one su praktično sastavni deo ovog sporta i one mi najteže padaju.

- Upale mišića su svakodnevne, ali na to se naviknete. Poptuno sam se pronašla u dizanju tegova i to je ono čime želim da se bavim i čemu ću se maksimalno posvetiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    24. novembar 2020 | 12:33

    Telo za kojim muškarci žude, a žene zavide...Verovatno ste hteli da se našalite sa nama.

  • Veteran

    24. novembar 2020 | 13:14

    Ako bi nekako mogao da dodjem do njenog broja imam par trupaca ostali mi u šumi treba da se izvuče i da se iscepa za predstojecu zimu, dobro plaćam...

  • Ceca

    24. novembar 2020 | 13:15

    Uzas! Dal je musko ili zensko?Meni se ne svidja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA