Pop-Lazić: Ne možemo da se potpuno koncentrišemo na rukomet, mnogo se priča o koroni

Pomeranje završetka olimpijskog ciklusa za 2021. godinu, donelo je ovoj srpskoj generaciji još jednu šansu da napravi dobar rezultat na velikim takmičenjima

  • 1
slađana pop-lazić

Foto: MN Press

Na pripreme smo došle kada nije bilo poznato da li će se Evropsko prvenstvo uopšte igrati i u ovoj sitauciji ne možemo potpuno da se koncentrišemo na rukomet, izjavila je reprezentativka Srbije Slađana Pop-Lazić.

Rukometašice Srbije od 3. do 20. decembra očekuje EP, a izabranice Ljubomira Obradovića za to takmičenje spremaju se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

- Odradili smo vežbe nakon dva jučerašnja treninga. Nastavljamo sve po planu u dogovoru sa selektorom. Svesni smo da ne bi trebalo da se preopteretimo, ima devojaka koje su bile u karantinu. Prilagođavamo se situaciji iz dana u dan - rekla je Pop-Lazić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nakon što je Norveška odustala od domaćinstva EP, pre nekoliko dana stigla je zvanična potvrda da će Danska prihvatiti celu organizaciju, a pivotmen srpske reprezentacije upitana je u kojoj meri opterećuje celokupna sitaucija.

- Pričamo o svemu, ali uvek se vratimo na temu koja nas sve stvarno puno opterećuje. Nemoguće je izbeći. Pričamo o testovima, situaciji vezanoj za koronu, šta ako se bude pozitivan. Praktično smo i na pripreme došle, a nije bilo poznato da li će se prvenstvo uopšte i igrati. Ne možemo potpuno da se koncentrišemo na rukomet, jer ne znaš šta te čeka sutra. Kako je nama, tako je i svima - kaže Pop-Lazić.

rukometašice srbije

Foto: MN Press

Sve selekcije čeka i specifičan režim tokom trajanja prvenstva, tzv „crveni balon“, koji podrazumeva da članovi reprezentacije praktično nemaju dodira sa spoljnim svetom.

- U normalnim okolnostima uvek imate neki slobodan dan, kada možete da izađete i prošetate malo. Videćemo, svesni smo da neće biti lako. Kroz priču se polako uvodimo u taj sistem i nadam se najboljem. Kako nama, tako i ostalima. Čujem da ćemo iz sobe izlaziti samo do sale za sastanke gde ćemo imati obroke i nazad. Normalno je da čovek bude u grču, ali probaćemo da se naviknemo.

Srbija će u grupi C igrati u danskom Koldingu, zajedno sa selekcijama Holandije, Mađarske i Hrvatske.

- O Holanđankama znamo ono što svi znaju, da je Polman povređena i da će propustiti takmičenje. Dolaze malo i podmlađene. U prošloj EHF nedelji odigrale su dva meča sa Nemicama. Jedan dobile, drugi izgubile. Obično im ne ide u prvoj utakmici na velikim takmičenjima. Sada igraju sa nama. Nadam se da će nastaviti sa takvom tradicijom.

Pomeranje završetka olimpijskog ciklusa za 2021. godinu, donelo je ovoj srpskoj generaciji još jednu šansu da napravi dobar rezultat na velikim takmičenjima.

- S obzirom na to da se nismo sastale godinu dana, ne smem da stavljam neki preveliki cilj ispred nas. Ne znam šta da kažem, iako kao sportistkinje imamo najviše ciljeve. Želimo najviše, ali moramo da budemo i svesne situacije. Za nas su bitnije kvalifikacije za Tokio u martu. Naravno, i ovo nam je bitno, daćemo sve od sebe i u Danskoj. Mnoge ekipe će doći u Dansku oslabljene i praktično je nemoguće bilo šta prognozirati - zaključila je Pop-Lazić.

Video: Nekada najbolji rukometaš sveta, sada je nada za decu sa ozbiljnim zdravstvenim problemima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA