"Igraj kao devojčica": Ovo je prva žena koja je zaigrala američki fudbal s muškarcima!

Istorijski trenutak za sport u SAD

  • 0
Sarah Fuller Foto: Tanjug/AP

Amerikanka Sara Fuler postala je prva žena u tamošnjem Pauer 5 fudbalu (koledž verzija američkog fudbala) nakon što je ispuscala loptu u drugom poluvremenu utakmice između Vanderbilta i Misurija.

Fulerova, koja je profesionalni golman za fudbalski tim Vanderbilta (soker), ispucala je loptu sa 35 jardi, ali teško da je mogla da pomogne nesrećnim saigračima koji su izgubili sa 41:0.

- Iskreno, bila sam uzbuđena. Činjenica da imam priliku da predstavljam sve devojke kojima treba ohrabrenje kako bi počele da igraju američki fudbal. Osećaj je prelep, želim da poručim svim devojkama da ništa nije nemoguće ako verujete - istakla je Sara.

Pre nedelju dana Fulerova nije bila u planu stručnog štaba Univerziteta Vanderbilt, već je sa drugaricama gledala utakmicu na TV. Međutim, posle nekoliko dana dobila je poziv trenera Dereka Mejsona zbog povećanog broja zaraženih igrača među kojima je bio i šuter.

Fulerova je odmah počela da trenira i našla se u sastavu kao jedini šuter u timu. Ona je na debiju na rubu kacige nastupala sa porukom "Igraj kao devojčica".

Video: Masa frenetično skandirala Trampu i Melaniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA