≫ 

Herojski trijumf srpskih lavica, pobedile svetske prvakinje na startu Evropskog prvenstva!

Naklon do poda za naše devojke, uspele su da prirede podvig posle teške povrede Andree Lekić

  • 30
Rukometna utakmica Srbija - Holandija, NETHERLANDS VS SERBIA Foto: Kolektiff images

Najbolje srpske rukometašice priredile su pravo malo sportsko čudo na startu Evropskog prvenstva u Danskoj, pobedile su aktuelne svetske prvakinje Holandiju rezultatom 29:25, iako su na poluvremenu gubile 15:9, i ostale bez najbolje igračice Andree Lekić koja se teže povredila.

Ovo je bila, s obzirom na okolnosti pre i za vreme meča, možda i najveća pobeda srpskih rukometašica poslednjih godina.

Bravo devojke, naklon do poda za ovaj podvig!

Podsetimo, izabranice Ljubomira Obradovića su u meč ušle bez dana treninga od dolaska u Dansku, sve vreme su bile u karantinu i u neizvesnosti oko toga da li će i kad igrati meč zbog kovid virusa koji se uvukao u redove ekipe.

Ovaj meč bio je na programu u petak, i upravo je zbog dva pozitivna slučaja odložen za subotu.

Pogledajte kako su danas reagovale kada su stigli rezultati testiranja na virus, posle saznanja da sve imaju dozvolu da zaigraju.

Ipak, ono što je sasvim sigurno najviše poguralo naše lavice ka trijumfu je šok zbog teže povrede Andree Lekić, kojoj je, prema prvim informacijama, stradala Ahilova tetiva krajem prvog poluvremena, te je na nosilima iznesena sa terena.

Srbija je prvo poluvreme izgubila rezultatom 15:9, izgubila je i ponajbolju igračicu, lidera tima, i malo ko je verovao u "kambek".

A onda - čudo!

Nastavak je doneo neverovatnu napadačku ubojitost Srpkinja, granitnu odbranu i nalete koji su iz napada u napad razbijali defanzivu svetskih šampionki. Prednost Holanđanki, u jednom trenutku komotnih 4-5 razlike, iz minuta u minut je počela da se topi, Krpež-Slezak je igrala simultanku u tim trenucima, razbranila se Tomaševićeva, sve su igrale kao u transu!

Stigle su naše devojke na 21:22, a onda, pošto su i preokrenule protiv potpuno šokiranih rivalki, herojski su sačuvale prednost i došle do neverovatne pobede koja će se pamtiti.

Krpež-Slezak je sa 7 golova bila je najefikasnija u našem timu, Janjušević je dala 4, Lekić 2 do povrede, Liščević 2, Stojiljković 2, kao i Radosavljević koja je u finišu zapečatila sudbinu Holanđanki.

Vremena za slavlje i odmor naše devojke nemaju previše, jer već u nedelju sledi duel sa Mađaricama (16.00), a onda i sa Hrvatskom u utorak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    5. decembar 2020 | 22:04

    Svaka cast junakinje.Pobediti svetskog prvaka posle loseg 1.poluvremena i bez treninga je stvar za postovanje.

  • jerry

    5. decembar 2020 | 22:16

    Bravo devojke 👏👏👏!!!Pokidale ste , svaka cast tako se pokazuje ljubav prema Srbiji ❤️🇷🇸 napred Srbija 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Lošmi

    5. decembar 2020 | 22:15

    Bravo kraljice... Tako se bori za Srbiju. Idemo dalje, neka bude borba neprestana. 💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA