≫ 

Loše vesti iz Danske: Andrea Lekić povredila Ahilovu tetivu, preti joj višemesečna pauza

Sve će biti poznato posle pregleda u nedelju

  • 3
Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Loše vesti stižu iz Danske po pitanju Andree Lekić. Jedna od najboljih rukometašica sveta povredila je Ahilovu tetivu i verovatno će propustiti ostatak Evropskog prvenstva.

Bilo je to i jasno pri nezgodnom padu u 28. minutu i kasnijem iznošenju na nosilima da je Lekićevu zadesila verovatno i najteža povreda u modernom sportu.

- Srednji bek naše selekcije doživela je povredu Ahilove tetive. Više informacija o povredi biće poznato u nedelju - stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Naravno, više detalja će biti poznato tek posle naknadnih pregleda, ali je jasno da su turnir, a verovatno i sezona, završeni za srpsku rukometašicu.

Izvesno je da će Lekićeva morati da ide na operaciju i da će je sačekati duga pauza od šest do devet meseci, koliko traje uobičajen oporavak od ovakve vrste povrede. Ali, da sačekamo pregled specijaliste nakon čega će biti tačno poznato koliko će Lekić odsustvovati sa terena.

U njenom odsustvu naše rukometašice će pokušati danas protiv Mađarske (16.00) da dođu do još jedne pobede, obezbede prolazak u narednu fazu takmičenja i skupe bodove koji će se prenositi u drugu rundu takmičenja…

Video: Janjušević: Najveći problem nam je bio što nismo trenirale tri dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA