≫ 

Štefanek ne učestvuje na OI u Tokiju: Želim da se oprostim u Srbiji!

- Da su Igre bile ove godine, bio bih tamo - rekao je Štefanek

  • 4
Davor Štefanek Foto: Profimedia/Jack GUEZ/AFP

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskom stilu Davor Štefanek neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odložene za 2021. godinu istakavši da želi oproštaj u svojoj zemlji, prenosi Sportski Žurnal.

Štefanek je pri kraju priprema za individualni Svetski kup koji naredne subote počinje u Beogradu i trajaće do 18. decembra.

- Neću da učestvujem na Igrama u Tokiju. Nije da ne mogu, još ćemo pričati oko toga, ali je moja odluka da se od reprezentacije oprostim na Svetskom kupu u Beogradu, u svojoj zemlji, koju sam godinama predstavljao i osvajao medalje. Letos sam vam pred početak priprema rekao da je cilj da se oprostim od izabranog tima s medaljom na Igrama u Tokiju. Sad sam prelomio da to bude narednog vikenda u Beogradu - naveo je Štefanek

On je otkrio koji su razlozi za takvu odluku.

- Da su Igre bile ove godine, bio bih tamo. Psihički ne bih izdržao još osam meseci paklenih priprema. Sin Matija ima tri i po godine i on je glavni „krivac“. Porastao je, svetsan je kad me nema, traži me i oseća moje odsustvo. Nedostajem mu, porodica je tu. Dao sam mnogo i vreme je da se povučem iz takmičenja. Neću rvati ni za Spartak - zaključio je Štefanek.

Štefanek je olimpijski šampion i najbolji iz tog sporta kojeg je Srbija dala.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    6. decembar 2020 | 14:31

    Bravo Štef, ti si pravi SRBIN, lepo od tebe jer znas da ces se oprostiti dostojanstveno pred svojom publikom.

  • Marko

    6. decembar 2020 | 14:31

    Svaka čast na svemu ostvarenom u karijeri, najmanje što možemo da uradimo je da poštujemo odluku. Što ne znači da ne bih voleo da se predomisli :)

  • jerko

    6. decembar 2020 | 13:49

    Hrvat, ma koliko mu to bilo mrsko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA