Nisu nas nadigrale, ali nismo bile "hladne glave": Lavko razočarana posle poraza od Hrvatske

Reprezentativka Srbije u rukometu Jelena Lavko kaže da joj je krivo što je njen tim sam dopustio Hrvatskoj da preokrene i pobedi

  • 13
Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden/kolektiff

Hrvatice su pobedile sa 25:24 u trećem meču grupe C i time upisale treći trijumf, dok je Srbija izgubila drugi od tri meča.

- Bila je jako teška utakmica, borbena, puno fajta, emocija, svega. Nažalost, izgubili smo sa golom, krivo mi je jer smo dozvolile da izgubimo, nisu nas nadigrale - rekla je Lavko posle meča za RSS.

Ona je bila jedna od najboljih u dresu Srbije, ali je zajedno sa ostalima zakazala u napadu u drugom delu drugog poluvremena.

Srbija je imala period od 14 minuta tokom kojih nije postigla gol, tako da je Hrvatska zasluženo pobedila na kraju. Lavko je dala četiri gola i više asistencija za svoje saigračice.

- Imali smo mnogo grešaka, pogrešnih pasova, što su one kaznile. Bila je dobra utakmica, neizvesna, kod rezultata 23:23 obe selekcije nisu mogle da daju gol jako dugo. Trebalo je biti hladnije glave, ali to je jako teško u takvoj borbi i kada je takva želja - istakla je Lavko.

Srpkinje su morale da čekaju ishod meča Mađarske i Holandije i pošto su Holanđanke pobedile sa 28:24, naša selekcija je eliminisana sa prvenstva u Danskoj već posle prve faze, jer je Srbiji bila potrebna pobeda Mađarske ili remi.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    9. decembar 2020 | 07:40

    Onakav odnos prema igri odavno nisam gledao. One su bile toliko odsutne, nezainteresovane, neodlučne, kao da su došle na trening. Pa morale su ovaj meč da dobiju sa deset razlike. Kad se sve sumira, mi smo u kolektivnim sportovima posebno u fudbalu i rukometu u zaostatku debelom, za ostalim svetom. Devojke samo nemojte sada da se pravdate kako vam je falila Andrea Lekić. I sa njom ste protiv Holanđanki bile očajne, iako ste na kraju pobedile. Igra vam je bila tiha jeza. Razočarale ste sve nas, koji smo vam verovali.

  • Nusknvp

    9. decembar 2020 | 00:26

    Mozda su vas dobile jer su slusale Thompsona, a vi Karleusu

  • 011

    8. decembar 2020 | 23:38

    Mogu da kazem da hrvatice bile bolje barem 30 posto agresivne su bile na loptu brzu kontru i to je dovelo do rezultata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA