≫ 

Otvaranje SP za odbojkaše u Sankt Peterburgu, finale u Moskvi

Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku

  • 0
Odbojkaši srbije Foto: MN Press

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se prvi meč na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Rusiji u konkurenciji odbojkaša, odigrati u Sankt Peterburgu, a da će finale biti u Moskvi.

Svetski šampionat za odbojkaše na programu je od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine, a na njemu će 24 ekipe biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Plasman na SP će izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. godine, koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Učešće na SP pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriće i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Video: Krka deklasirala Partizan: Ubedljiv poraz crno-belih u Sloveniji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA