Francuska kapitulirala u finalu, Norvežanke su nove šampionke Evrope u rukometu!

Novi šampion je igrao timski, pa je tako i raspodelio učinak - po četiri puta su zatresle mrežu Kristijansen, Skogrand i Mork

  • 12
Rukomet Srbija - Norveška - Isabel Blanco i Sanja Damnjanović Foto: AP/Marko Drobnjaković

Ženska rukometna reprezentacija Norveške postala je prvak Evrope! Norvežanke su u neizvesnom finalu Evropskog prvenstva uspele da prelome i da savladaju selekciju Francuske sa 22:20.

Francuskinje su bile bolje u startu, držale su prednost do polovine prvog poluvremena, ali je Norveška povela sa 5:4 i od tog momenta kreće dominacija Skandinavki koje su više od 20 minuta držale prednost iznad četiri gola razlike.

Ipak, budi se Francuska pri kraju uspeva da postigne četiri gola za redom, a onda još dva, te su čak imale i vođstvo od 19:18. Kada su svi pomislili da će Norvežanke podleći pritisku, to se nije desilo. One su u neizvesnoj završnici ipak slavile sa dva gola razlike.

Novi šampion je igrao timski, pa je tako i raspodelio učinak - po četiri puta su zatresle mrežu Kristijansen, Skogrand i Mork, a po dva pogotka su upisale i Herem i Oftedal. Kod srebrnih devojaka najbolja je bila Fopa sa pet golova, a po tri su postigle Flipes, Niakate i Zadi.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coach

    20. decembar 2020 | 20:19

    Ova slika najjaca. Kod ove muz ne sme da pisne. A mozda ima i zenu... hahaah

  • Žarkov Dragan

    20. decembar 2020 | 20:48

    Šta ti je nepravda Norveška u našoj grupi izgube od Srbije u grupi,izgube od Hrvatske i jedva pobede Madjare za odlazak u drugu grupu i na kraj osvoje Evropsko Prvenstvo.Ništa nisu pokazali više od Srbije i čak smo bili bolji od njih ali šta vredi kad neko ima više sreće od nas.

  • Djanni

    20. decembar 2020 | 21:48

    A gde su nase dame?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA