Prvi put u istoriji žena na čelu Rukometnog saveza: Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom

Milena Delić je novo rukovodeće lice Rukometnog saveza Srbije

  • 1
Milena Delić FOTO: MN Press

Iznenađenje u Rukometnom savezu Srbije. Jednoglasnom odlukom delegata za novu predsednicu Upravnog odbora izabrana je Milena Delić. Ona će tako postati prva žena koja je rukovodila našim Rukometnim savezom.

Za potpredsednike su izabrani Dejan Stanojević i Vladimir Mandić, a na predlog nove predsednice izabran je i Upravni odbor koji će činiti predsednik Rukometnog kluba Vojvodina, Milan Đukić, potom Dragan Lozo, Dragan Momić, Milorad Krivokapić, Ljiljana Knežević i Jelena Erić. Krivokapić će biti zadužen za muški, a Erić za ženski rukomet. Za generalnog sekretara izabran je Svetozar Stanković, novi predsednik Skupštine postao je Dragan Bukvić, a za potpredsednika je izabran Dejan Milenković.

Prema rečima nove predsednice, njen glavni zadatak biće da podigne rukomet na viši nivo i da pokuša da ujedini regionalne saveze. Naravno, za sve to biće potrebna velika pomoć klubovima.

- O prošlosti ne bih da pričam, iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušam da pomirim regione i da budemo zajednica. Ne treba da se delimo, jer smo svi u istom timu i imamo zajedničke ciljeve. Treba raditi na novom Statutu. Rukometa nema bez igrača i klubova. Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RSS za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, prvo moramo da probamo da dođemo do kvaliteta, jer je tu baza. Bez dece nema napretka. Kandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ako ne budem radila kako treba, slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući – rekla je u svom uvodnom govoru predsednica Upravnog odbora RSS, Milena Delić.

Ona je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK Radnički i ŽRK Dinamo. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Kupa pobednika Kupova. Milena je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja Grada Beograda, Rukometnog saveza Srbije i ŽRK Radnički.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šabac

    23. decembar 2020 | 18:49

    Ovo je smešno!Generalni sekretar Jaran Stanković!?!?On će sigurno pomoći našem rukometu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA