Milica Mandić i Žarko Zečević novi potpredsednici OKS-a, održana konstitutivna sednica

Uz njih je na mesto potpredsednika postavljena Marija Desivojević-Cvetković

  • 1
Milica Mandić

Foto: Nikola Tomić

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) u novom sastavu danas je imao konstitutivnu sednicu na kom su izabrani članovi komisija ove organizacije. Sednicom je predsedavao predsednik Božidar Maljković, a na njegov predlog su izabrani potpredsednici Žarko Zečević, Milica Mandić i Marija Desivojević-Cvetković.

Članovi Izvršnog odbora izabrali su predsednike osam komisija Olimpijskog komiteta Srbije. Na čelu komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, a za finansijsko-materijalna pitanja Žarko Zečević. Predsednik statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, zdravstveni sektor poveren je Draganu Radovanoviću, dok je na čelu Komisije za međunarodnu sportsku saradnju Ivan Mrkić.

Komisiju pod nazivom „Sport i životna sredina“ vodiće Božana Ostojić, a komisiju „Olimpijskih vrednosti“ predvodiće Nataša Janković. Za kraj, na čelu sportske infrastrukture biće Veselin Jevrosimović.

Usvojena je i odluka da Odbor za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije čine predsednik Božidar Maljković zajedno sa Žarkom Zečevićem i Nenadom Petkovićem. Ujedno je formiran i Savet za razvoj olimpijskih sportova, koji ima zadatak da kreira strategiju za razvoj olimpijskog sporta, na čijem čelu će biti  Ivan Todorov.

Komisiju za priznanja OKS-a činiće Božidar Maljković, Milica Mandić, Mirko Nišović, Dragana Pešić-Belojević i Branko Kovačević. Radnu grupu za praćenje aspekata oboljenja od koronavirusa na sportiste i članove Misije OKS za Olimpijske igre u Tokiju predvodiće Dragan Radovanović, koji je predsednik zdravstvene komisije.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta je takođe usvojio ažurirane liste kategorisanih sportista za Tokio i Pariz, kao i Razvojni program OKS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA