≫ 

Lepe vesti iz Oberstdorfa: Poljaci mogu da učestvuju na Četiri skakaonice!

Svi su dobili negativne rezultate na testu i uključiće se u večerašnji program

  • 0
Austria Ski Jumping Four Hills David Kubacki, FotO: Tanjug/AP

Ljubitelji ski-skokova su juče bili u pravom šoku, nakon saznanja da kompletan tim Poljske neće učestvovati ove sezone na turneji Četiri skakonice. Uprava takmičenja je odlučila da zbog pozitivnog testa Klemensa Muranke udalji poljsku ekipu, što je izazvalo veliko negodovanje kako Poljaka, tako i ostalih ljubitelja ovog sporta.

I nepravda je rano jutros ispravljena. Poljaci su ponovo podvrgnuti testiranju i svi rezultati su bili negativni, uključujući i test Klemensa Muranke, pa će se oni naći na čuvenoj skakonici. Ispostavilo se da je Muranka dobio „lažno pozitivan“ test.

Pošto poljski skakači nisu učestvovali u kvalifikacijama, čelnici su odlučili da se u prvoj rundi nađe svih 62 takmičara. Posle toga, najboljih 30 prolazi u drugu seriju, a neće biti direktnih okršaja u parovima kako je to ranije bilo planirano.

Dva sata pred početak, Poljaci će moći da odrade kratak trening, da bi pola sata kasnije svi takmičari izvršili probni skok. Nakon toga, takmičenje bi moglo da počne u 16.30 časova.

Od Poljaka se ove sezone dosta očekivalo. David Kubacki je branilac titule od prethodne sezone, a Kamil Stoh se pominjao kao jedan od favorita, tako da je vest o njihovom učešću svakako veliki plus za turneju Četiri skakaonice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA