Slovenac pobedio u kvalifikacijama u Garmišu: Lanišek za pola poena bolji od lidera Svetskog kupa

Anže je kao nagradu dobio 5.000 evra

  • 0
Ski skokovi Turneja četiri skakaonice Foto: Tanjug/AP

Odbrojavamo polako poslednje sate ovoj 2020. godini. Izuzeteno tešku godinu za sport, koju je bukvalno u svakom trenutku diktirala pandemija koronavirusa, završićemo tradicionalno uz turneju „Četiri skakaonice“.

Danas su održane kvalifikacije za drugu skakonicu po redu u Garmiš-Partenkirhenu, a pobedu je odneo Anže Lanišek. On je skočio čitavih 139 metara, pa iako nije imao najbolji skok, pomogli su mu vetar i ocene i završio je na prvom mestu. Time mu je pripalo i prigodnih 5.000 evra nagrade.

Lider Svetskog kupa, Halvor Egner Granerud je skočio 143 metra u kvalifikacijama. Nedostajalo mu je samo pola metra da obori rekord skakaonice, ali je to došlo uz određenu cenu. Skočio je bez telemarka, dobio niže ocene, pa je za pola poena bio slabiji od Lanišeka. Treći je bio Markus Ajzenbihler sa 0,7 poena manje, što samo nagoveštava da nas prvog dana nove godine očekuje odlična borba. Najboljih 50 je prošlo dalje.

Vreme je bio gotovo idealno u Garmiš-Partenkirhenu, vetar nije pravio nikakve smetnje i skokovi su samim tim bili na odličnom nivou. Nadamo se da će baš tako ostati i tokom sutrašnjeg dana.

U glavnom delu programa sutra u prvoj seriji imaćemo 25 dvoboja. Pobednici tih okršaja prolaze u drugu seriju uz pet „laki-luzera“. Kvalifikacije od „jačih“ imena nisu prošli Simon Aman i Roman Kudelka, koji već mogu da se pripremaju za Insbruk.

Video: Dobrić: Bilo je dosta grešaka, ali pobeda je najbitnija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA