≫ 

Odabrani slikovni simboli za ZOI 2022. u Pekingu

Dve godine pre početka zimskih Igara napravljen je logo za sportove

  • 0
Olimpijski simboli Peking 2022

Printskrin: Youtube /CGTN

Organizacioni odbor Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2022. godine u Pekingu predstavio je slikovne simbole ZOI koji su inspirisani tradicionalnom kineskom umetnošću graviranja pečata.

Komplet slikovnih simbola sastoji se od 24 slike koje pokrivaju sve događaje u kojima će se sportisti boriti za medalje u sedam sportova na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama, kao i šest simbola koji identifikuju svaki od sportova na Paraolimpijadi, prenosi Međunarodni kineski radio.

Dizajnirani na osnovu tradicionalnog umetničkog oblika gravure pečata, svaki od slikovnih simbola prikazuje pojedinačni događaj prikazan jedinstvenim potezima. Simboli oličavaju kretanje zimskih sportova i bogatu kinesku kulturu u modernoj grafici.

Oštar kontrast između crvene pozadine i belih slikovnih simbola takođe naglašava gracioznost i dinamičnost zimskih sportova, naveli su organizatori u saopštenju.

Video: Za ovu devojku trčanje je na prvom mestu, iako je smatraju najseksi sportistkinjom sveta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA